ZTC

U razdoblju od 3.-5. studenog 2017. Zagreb je ugostio International Charter Expo, prvi svjetski sajam u nautici koji je orijentiran uspješnijem B2B poslovanju te koji okuplja najveće čarter tvrtke, agencije, brodogradilišta i dobavljače u industriji.

Od svog prvog izdanja 2013. sajam je utrostručen u vrijednosti i veličini.

Na sajmu se održala i konferencija za medije na kojoj se razgovaralo o specifičnosti sajma i ishodima ovogodišnjeg izdanja kao i sam „Turski banket“ i prezentacija „British Virgin Islands News“: Što nakon uragana?

Na sajmu su prisustvovali predstavnici 130 čarter kompanija(fleet operators), agenti 200 agencija i 40 raznih dobavljača roba i usluga u nautičkoj industriji. Izlagači dolaze iz 48 država, a predstavili su flote od preko 10.000 plovila na Mediteranu, Karibima, Bahamima, u Aziji, Indijskom oceanu, Pacifiku i Južnom Pacifiku. Sajmu su prisustvovali i najveći brodograditelji čarter jahti: Beneteau, Bavaria, Dehler, Dufour, Hanse, Elan, More Boats i Bali Catamarans.

Sajam je u fokus stavio dva najugroženija čarter tržišta; tursko i karipsko.

Prezentacija BVI: News je za cilj imala podići svjesnost ostatka čarter industrije o žrtvama uragana na karipskom tržištu, informirati o predviđenom vremenu potrebnom za sanaciju infrastrukture i flota te traženju  pomoći od kolega u nautičkom sektoru u pripremi nadolazeće sezone. Turski banket je imao  isti cilj-revitalizirati tursku nautiku.

Sajam je također donio po prvi puta jedinstveni spoj dizajnerskog namještaja i nautike.

te je centralni prostor s 300m2 postao showroom najnagrađivanijeg hrvatskog namještaja ERA koji je predstavio neke od svoji najcjenjenijih komada, a između ostalih iz kolekcije koju je za njih dizajnirao Karim Rashid, a koji je za sajam osmislila dizajnerica interijera Ana Prosenik.

Kancelarija bar