ZTC

Sigurno vam je svima već poznat pojam proljetnog čišćenja, a dok neki pod svaku cijenu žele izbjeći taj dan, jer naravno “tko voli čistiti?”, drugi uživaju u generalki vlastitog doma. Proljetno čišćenje je nešto što bi svatko od nas jednom godišnje trebao napraviti bez obzira na količinu posla i utrošeno vrijeme, jer nakon čišćenja osjećat ćemo zadovoljstvo i sreću te s guštom uživati u našem “novom” domu. Kako bi vam barem malo pokušali olakšati čišćenje i podsjetiti vas da nešto ne zaboravite donosimo vam i nekoliko korisnih savjeta.

Riješite se nepotrebnih stvari

Pregledajte svaku ladicu, policu i ormar i iz svog doma izbacite sve ono što već godinama ne koristite. Tako ćete dobiti dodatni prazan prostor, a i pronaći mnogo stvari za koje ste zaboravili da ih imate.

Slaganje ormara

Kod proljetnog čišćenja, osim bacanja nepotrebnog, potrebno je i složiti ormar, dobro pregledajte odjeću koju nosite i koju želite sačuvati, a ostatak možete i nekome pokloniti.

Pomaknite namještaj

Barem jednom godišnje pomaknite namještaj poput kauča ili ormara, ako je moguće, i očistite prostor do kojeg je inače nemoguće doći.

Svježina

Ne zaboravite na posteljinu, madrace, zavjese i tepihe i njihovo detaljno pranje.

Kuhinja

Ukoliko imate mašinu za suđe preporučamo i detaljno pranje svog posuđa, a za to vrijeme možete i prebrisati vaše police i kuhinjske elemente.

Korak po korak

Nemojte žuriti, ako treba, proljetno čišćenje može trajati i par dana, pažljivo razmislite i pregledajte svaki kutak.

Za kraj

Sigurni smo da svatko od vas ima poneki svoj način i ritual na koji čisti svoj dom, za kraj vam još želimo samo poručiti da proljetno čišćenje ne mora biti samo nešto što se “mora napraviti” već u njemu možete i uživati te svom domu dati novo ruho uz sitne promijene interijera, razmještaj namještaja ili ubacivanjem novih/starih detalja za koje ste zaboravili da ih imate.


Foto: Unsplash
Pripremila: Stilueta

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE