skip to Main Content
MENU
Voljeti sebe: Svijet afirmacija

Voljeti sebe: Svijet afirmacija

Svi želimo imati neke ljepše i sretnije živote, ali ništa na svijetu ili u našem svijetu se neće mijenjati dok se mi ne počnemo mijenjati, dok ne budemo voljni činiti promjene na sebi samima. Prečesto se grčevito držimo starih navika i načina razmišljanja koja nam uopće ne služe i ne čine dobro.

U djetinjstvu su nas učili da biramo riječi u skladu s gramatičkim pravilima, sada kao odrasle  osobe shvaćamo da se gramatika s vremena na vrijeme mijenja, izmjenjuje, ali nas nisu učili kakav utjecaj pojedine riječi imaju na naš život.

VOLJNA SAM MIJENJATI SE, jedna je od dražih afirmacija.

Budite voljni napustiti stara, negativna i ograničavajuća uvjerenja, sjetite se da su to samo misli, a misli možemo mijenjati.

Ako želimo neka nova pozitivna iskustva, moramo se zagledati u sebe i otkriti koja to uvjerenja kreiraju naše živote. Uzmite papir i napišite što mislite o poslu? O vezama? O Bogu? O životu? O uspjehu? O zdravlju?

Uočite negativna uvjerenja koja možda imate i upitajte sebe da li zaista želite nastaviti svoj život s tim ograničavajućim i negativnim uvjerenjima?

Zamislite svoj um kao vrt, svaki dobar povrtlar zna da je priprema tla najvažnija stvar kod planiranja vrta ili preuređivanja istog.

Prvo treba ukloniti ostatke, korov, otpatke i stare istrošene biljke. Potom ćete dodavati organske materije, kompost i tada je vrt spreman za sađenje.

Isto je tako sa našim umom, osnovnim uvjerenjima. Kada odstranimo negativna uvjerenja koja nam više ne trebaju, dodajmo malo ljubavi u tlo našeg uma i zasadimo pozitivne ideje koje će niknuti u predivne događaje i okolnosti u našem životu. Vaš život će procvjetati i tada ćete znati da je vrijedilo to malo truda oko pripreme tla.

Jedna od najljepših (za mene) načina na koje mijenjam svoja uvjerenja, odnosno način na koji mijenjam i stvaram svoj život, je upotreba afirmacija. Mnogi ga nazivaju alatom, ali ja ću upotrebu afirmacijama nazvati čarolijom, jer to jeste.

Ukoliko imate namjeru svjesno mijenjati svoj život i krenuti putem pozitivne promjene, afirmacije su savršen i zaista radostan početak.

Kao djeca smo čuli dosta negativnih stvari o sebi koje smo prihvatili kao istine. Sada je došlo vrijeme da se oslobodimo vjerovanja da nismo dobri ili bilo kojih vjerovanja koja više ne doprinose radosnom i ispunjenom životu. Po to smo došli na ovaj svijet, po radost i ispunjenost.

Afirmacijama otvaramo vrata promjeni, one su početna i rekla bih, najvažnija točka.

Afirmacijama preuzimamo odgovornost za svoj život, njima svojoj podsvijesti kazujemo „Ja sam odgovorna za svoj život, znam da postoji nešto što mogu poduzeti u cilju promjene.“

Zapravo, svaka riječ ili misao koju izgovorimo je afirmacija, jedino što na žalost najčešće negativno afirmiramo. Vaš razgovor sa samom sobom je isto afirmacija, struja afirmacije. A svakom afirmacijom vi stvarate život, svakom mišlju ili riječju vi stvarate.

Svako kukanje je afirmacija, negativna. Želite li stvarati negativna iskustva?

Izgovaranje je samo dio procesa, možete izgovarati afirmacije a potom cijeli dan kritizirati, ogovarati ili osuđivati i one neće imati učinka.

Važno je pripremiti ozračje u kojem će afirmacije donositi velike blagoslove, važno je osvijestiti kakve su to naše misli tijekom cijelog dana i usmjeravati ih da budu pozitivne, vesele, pune ljubavi. Možemo to, itekako. Iako se u početku to čini naporan posao, s vremenom postane uobičajen način razmišljanja.

Afirmacije su uvijek u sadašnjem vremenu „Ja imam“, „Ja sam“ ……“sretna, bogata, radosna, opuštena, voljena“…..Ukoliko želite zdravlje vi nećete izgovoriti „Ne želim biti bolesna“ nego ćete afirmirati „Sada imam savršeno zdravlje. Svaka stanica moga tijela zrači zdravljem.“

Kada kreiramo afirmacije mi svjesno biramo da mislimo misli koje će uroditi plodom u budućnosti. Svaki puta kada ponovimo afirmaciju mi podsvjesnom umu dajemo naputak da vjeruje u to, i on će jednoga dana i povjerovati.

Svaka pozitivna misao donosi dobro u vaš život. Svaka negativna misao donosi više negativnih stvari u vaš život. Na čemu vam je fokus? Što više pričate o problemima, to ih više privlačite, tako jednostavno..

Što su afirmacije popraćene sa više vjere i snažnog osjećaja, one donose više rezultata.

Označite za početak tri područja života koja želite mijenjati i odredite kratke, jasne i jednostavne za zapamtiti afirmacije, uvijek usmjerene na ono što želimo, a ne na ono što ne želimo.

summer-still-life-785231_640

Iako sa afirmacijama možete raditi (ponavljati) bilo kada i bilo gdje, najbolje bi bilo ujutro i navečer, jer ih tada najlakše utiskujemo u podsvijest. Na taj način započinjemo dan sa jasnim namjerama, da budemo sretni.

Vodite računa da u početku rada sa afirmacijama uzmete neke ciljeve koje možete realno i ostvariti, tako da sa lakoćom zadobijete podršku podsvijesti.

Ja sam voljena i željena.

Volim sebe.

Zdrava sam.

Kreativna i darovita sam.

Volim svoje tijelo.

Zaslužujem najbolje.

Vrijedna sam ljubavi.

S ljubavlju koristim svoje talente.

Život me voli i podržava.

Jedno sam sa životom.

Sada imam radostan život

Izgovarajte, pišite, pjevajte, mislite afirmacije i budite voljni u svom vrtu zasaditi lijepe misli i ideje koje će vas krijepiti. Budite voljni živjeti mirno, budite voljni živjeti radosno, budite voljni voljeti sebe. Zaslužujete predivan život.

Zasadite predivne ideje u vaš vrt a potom ih njegujte i pratite kako izrastaju u prekrasno cvijeće i voće koje će vas hraniti i njegovati.

S ljubavlju,

Jasenka

JASENKA-FOTKA

Jasenka Zubac Hadžić  majka, žena, prijateljica, vječiti tragaoc za  ljubavlju i radošću, podrška na putu otkrivanja predivnog bića koje postoji u svima nama. Jasenka je jednog divnog dana odlučila svoju diplomu magistra ekonomije okačiti o zid   i započeti novu životnu avanturu kao  Heal Your Life trener po metodi Louise Hay. U potrebi da zadovolji sve nametnute životne uloge, otkrila je da samo ako nježno skrbimo za sebe možemo poboljšati kvalitetu života, jer sreca, mir i radost su naša prirodna stanja.  Voljeti sebe najveći je izvor snage i radosti.

JASENKA ZUBAC HYL TEACHER

.

Facebook KOMENTARI

Back To Top