AVON

 

Evo ga, došli smo i do ovog predivnog dijela naše promjene, do opraštanja. Jeste li ste spremni i voljni oprostiti neke događaje i okolnosti u svom životu ili želite i dalje biti u pravu i povrijeđeni? Jeste li spremni oprostiti ili biti voljni oprostiti i prerasti iz žrtve u osobu koja kreira svoj život?

Opraštanje podrazumijeva da vi preuzimate odgovornost za svoj život. Kada oprostimo sebi i drugima, oslobađamo se prošlosti i otvaramo vrata nekoj sretnijoj budućnosti. Neopraštanje je kao teret koji stalno nosimo sa sobom, težak i prevelik teret koji svima pokazujemo (na svjesnoj ili nesvjesnoj razini) i tako stalno prikupljamo svoje ali i tuđe terete (kao da nam naši nisu dovoljni)

ZTC

Uvijek ste radili najbolje što ste znali, sa znanjem i sviješću koje ste imalo. Tako su i drugi postupali, sa znanjem i razumijevanjem koje su imali. Jesu. I oni..

Osjećate li da ste zapeli u životu? Na klackalici ste? Krenete pa stanete, pa krenete pa se vratite? Možda imate nešto veliko ili možda čak malo za oprostiti. Možda se držite za neki događaj koji vam ne izlazi iz glave i nosite sa sobom kajanje, tugu, bijes, krivnju, strah ili mržnju, želju za osvetom?

Zapravo nikada niste u ovom trenutku, stalno ste u tom događaju, u toj osobi, u toj prošlosti koja je završila, ne postoji više, gotova je a vi je i dalje prebirete i niste u sadašnjem trenutku..A upravo sadašnji trenutak jedino i postoji, upravo u sadašnjem trenutku i kreiramo novi život.

Znam, razumijem vas, neki su događaji prebolni i ne možete ih napustiti. Voljela bih da se sjetite da je LJUBAV uvijek odgovor na sve boljke i rane, ljubav iscjeljuje najdublje rane i najteže događaje, samo ljubav. Ljubav prema sebi. Ljubav prema životu. Ljubav prema osobi koja nas je povrijedila. U spiritualnoj istini, svi smo bića ljubavi i svjetlosti, ovdje u ovoj fizičkoj realnosti igramo uloge, učitelja i učenika, a potom učenika i učitelja….

Opraštanje je čin ljubavi, prema vama, prema samima sebi. Opraštanje otvara vrata ljubavi, a ljubav je naš jedini cilj, samo ljubav.

Sklopite oči i razmišljajte o ljudima kojima vam je teško oprostiti. Što im želite? Što bi oni trebali učiniti da dobiju vaš oprost? Zamislite da vam to i govore, zamislite da se upravo to događa, zamislite sve detalje, neka vam se izvinu, ako to želite..Neka vas zagrle, ako to želite.. Neka vam kažu da vas vole, ako to želite. Neka vam kažu da će vas uvijek voljeti, ako to želite. Neka vam kažu da su i oni tužni, ako to želite.

Uzmite papir i napišite „Osoba kojoj trebam oprostiti je ……………………… I ja ti to opraštam sada. Slobodna si i ja sam slobodna. Oslobađam te i hvala ti što si sudjelovala u gradnji osobe kakva sam danas.“

Potražite u svom  srcu sve velike i male nepravde i krenite redom, opraštajte, oslobađajte, otpuštajte i volite.

Postoji jedna vježba Emmeta Foxa, sjednite mirno, zatvorite oči i opustite se. Zamislite kako sjedite u zamračenom kazalištu a pred vama je kazališna scena. Na tu scenu stavite osobu kojoj najviše zamjerate, otac, majka, brat, sestra, partner, bivši parner. Kada jasno vidite tu osobu na pozornici, gledajte je kako joj se događaju dobre stvari, pogledajte tu osobu sretnu i zadovoljnu. Zadržite tu sliku nekoliko minuta.

„U vašem srcu ima toliko ljubavi da bi ste mogli iscijeliti cijeli planet, ali za početak iscijelimo vaše srce“

Opraštajte i volite,

Sa vama na putu ljubavi,

Jasenka

jasenka

Jasenka Zubac Hadžić  majka, žena, prijateljica, vječiti tragaoc za  ljubavlju i radošću, podrška na putu otkrivanja predivnog bića koje postoji u svima nama. Jasenka je jednog divnog dana odlučila svoju diplomu magistra ekonomije okačiti o zid   i započeti novu životnu avanturu kao  Heal Your Life trener po metodi Louise Hay. U potrebi da zadovolji sve nametnute životne uloge, otkrila je da samo ako nježno skrbimo za sebe možemo poboljšati kvalitetu života, jer sreca, mir i radost su naša prirodna stanja.  Voljeti sebe najveći je izvor snage i radosti.

JASENKA ZUBAC HYL TEACHER