skip to Main Content
MENU
Voljeti sebe by Jasenka: Voljna sam mijenjati se

Voljeti sebe by Jasenka: Voljna sam mijenjati se

Mnogi ljudi u izazovnim životnim situacijama dignu ruke i usred kaosa koji nastaje u životu odustanu ili bjesne na život, okolnosti i događaje.

Silno upiremo prstom na vanjski svijet i tako rado ga optužujemo za naš jad i tugu, a zapravo jedino mjesto gdje nastaje promjena je u nama. Jeste  li voljni zagledati se u sebe i skinuti sloj tuge, boli ili razočaranja koji izaziva upravo takve okolnosti u našem životu. Da li ste voljni otkloniti te slojeve i mijenjati se?

Koliko god da radim na sebi uvijek se iznova obradujem nekom starom uvjerenju koje sam spremna mijenjati kako bih svaki dan bila najbolja verzija sebe.

Uvijek  imamo prostora razgrnuti i prodrijeti u dublje slojeve uvjerenja..

Jeste li spremni učiniti veliko mentalno pospremanje ili to odgađate za neka druga vremena?

Zamislite da se spremate počistiti kuću, najprije pogledate sve prostorije, odlučite koje ćete stvari odbaciti, odlučite koje ćete stvari oprati, obrisati prašinu i potom ih ulaštiti. Tako je i sa mislima i uvjerenjima, pogledajte najprije koja uvjerenja vam više ne trebaju, koja uvjerenja ne stvaraju neka lijepa i pozitivna iskustva. Poklonite ih ili  odbacite ta uvjerenja.

Afirmirajte Voljna sam se promijeniti, izgovarajte tu afirmaciju 200-300 puta, ne nije previše i nije neizvedivo. Stavite ruku na grlo i izgovarajte „Voljna sam mijenjati se“ i osluškujte unutarnji monolog, to je vaše bogatstvo, to je smjernica kuda krenuti i što mijenjati.

Samo budite voljni mijenjati se, Život će vas podržati, uvijek.

Počnite mentalno pospremanje, nije važno od kud, krenite od manje važnih stvari a kako se budete opustili u procesu promjene, doći ćete i do većih stvari, druga područja ćete se sama uključivati.

U početku ćete možda doživjeti krizu, nakon godina nakupljenih i i emocija, krize su normalne, tijelo i um će vam se možda i opirati, stare naslage se počinju dizali, ali nemojte odustati.

Stanite pred ogledalo i recite se „Ja sam se voljna mijenjati“.

Obratite pažnju kako se osjećate. Ako se ne želite mijenjati, zapitajte se zašto je to tako? Nemojte se prekoravati, budite nježni prema sebi. Primijetite otpore koji se pojavljuju..

Zatim odite korak dalje i i recite se „Voljna sam osloboditi se svakog otpora“.

Osluškujte….

Svaka reakcija koju osjetite je divna budući ona pokazuje da ste već ušli u proces iscjeljenja, činjenica je da je proces počeo onog trenutka kada počnemo razmišljati o promjenama.

Budite strpljivi, nestrpljivost je isto oblik otpora, odupiranje promjenama i učenju. Vjerujte procesu, uživajte u procesu, ovo je putovanje naše Duše, cilj nije bitan, poanta je u putovanju.

Budite voljni mijenjati se. Toliko želimo mijenjati naše živote, a za to su potrebni mali koraci, mali ali moćni.

Budite voljni preuzeti odgovornost za svoj život.

„U beskraju života u kojem sam ja, sve je savršeno, cijelo i potpuno.

Sada smireno sagledavam svoje stare obrasce i spremna sam mijenjati se.

Mogu prihvatiti nove spoznaje. Mogu učiti.

Voljna sam mijenjati se.

Odlučila sam da ću se uz to još zabavljati.

Kada otkrijem još nešto čega se trebam osloboditi, odlučujem da ću reagirati kao da sam pronašla blago.

Vidim i osjećam da se mijenjam iz trenutka u trenutak.

Misli više nemaju nikakvu moć nadamnom.

Ja sam moć u svijetu.

Odlučujem biti sretna.

Sve je dobro u mom svijetu..“

Louise Hay

Nastavljamo sa promjenama, a do tad afirmirajte Voljna sam mijenjati se…

S ljubavlju,

Jasenka

jasenka

Jasenka Zubac Hadžić  majka, žena, prijateljica, vječiti tragaoc za  ljubavlju i radošću, podrška na putu otkrivanja predivnog bića koje postoji u svima nama. Jasenka je jednog divnog dana odlučila svoju diplomu magistra ekonomije okačiti o zid   i započeti novu životnu avanturu kao  Heal Your Life trener po metodi Louise Hay. U potrebi da zadovolji sve nametnute životne uloge, otkrila je da samo ako nježno skrbimo za sebe možemo poboljšati kvalitetu života, jer sreca, mir i radost su naša prirodna stanja.  Voljeti sebe najveći je izvor snage i radosti.

JASENKA ZUBAC HYL TEACHER

Facebook KOMENTARI

Back To Top