skip to Main Content
MENU
Voljeti sebe by Jasenka: Snaga žene

Voljeti sebe by Jasenka: Snaga žene

Provela sam još jedan vikend u društvu divnih, snažnih, nježnih i nadasve moćnih žena. Provela sam još jedan vikend slaveći ovaj predivan život i još jednom spoznala da bez obzira na životna iskustva možemo uvijek imati otvoreno srce za ljubav i radost, ako tako poželimo.

Ne tako davno, žene nisu bile u poziciji niti ulozi koju imaju danas, bile su programirane na služenje muškarcima i bile su programirane da potpuno negiraju svoju osobnost i integritet.

Divno je što danas imamo moć i resurse da same osmislimo život kakav želimo i izgradimo sebe na moćan i nježan način, a da pritom ne moramo oslabiti prekrasnu mušku energiju.

Svijet više nego ikad vapi za balansom, jin i janom, jednakošću, pravednošću i nježnošću, a upravo žene  imaju veliku ulogu u iscjeljivanju ovog divnog svijeta.

Došlo je vrijeme da se oslobodimo ljutnje i krivice, bespomoćnosti i da spoznamo da vrijedimo, da ne moramo stavljati potrebe drugih ljudi ispred sebe da bi smo dobile potvrdu da vrijedimo, i da je sasvim u redu neki puta se odmoriti 🙂

Došlo je vrijeme da naučimo da sve svoje potrebe možemo zadovoljiti na puno pozitivnije načine, da možemo stvoriti osjećaj samopoštovanja i vlastite vrijednosti a da pritom ne moramo biti grubi i agresivni. Došlo je vrijeme kada učimo vezu između emocija i tijela, vrijeme kada učimo kako da same doprinesemo savršenom zdravlju, vrijeme kada poštujemo naše prekrasno tijelo, vrijeme prekrasnih spoznaja.

Došlo je vrijeme u kojem možemo slobodno slaviti starost žena i njihovu mudrost, koju smo zaboravili, vrijeme u kojem spoznajemo da je financijska neovisnost žena jako bitna.

Zaista, sada imamo priliku stvarati prekrasne stvari, ako se usudimo.  Naše majke i bake su prešle veliki put i imamo još mnogo toga za naučiti, ali ako usmjerimo našu kolektivnu snagu za stvaranje ljepšeg i nježnijeg svijeta, sigurna sam da ćemo uspjeti, korak po korak.

Danas imamo privilegiju obrazovati se, zarađivati, putovati, birati poslove, partnere, prijatelje, možemo odgajati same djecu, ako tako odlučimo, bez straha da će nas sredina u kojoj živimo osuditi, imamo Moć oblikovati život kakav želimo, dok naše majke i bake to nisu mogle. Budimo zahvalne na tome.

Koliko smo divne i prelijepe…

girls-984154_640

Trebalo mi je dosta vremena da shvatim gore navedene riječi. Rodila sam dvoje predivne dječice u 18 mjeseci i moje tijelo je pohranilo 25 kilograma koji su me dovodili do ludila. Cijelo svoje postojanje sam svela na tih 25 kilograma, sada mi je to sve smiješno i pomalo tužno. Pa zar zaista vrijedim samo sa savršenom linijom? Svakodnevno nas bombardiraju negativnim vjerovanjima o tijelu, dijetama, našoj inteligenciji i sposobnostima. Trebamo ovu dijetu, trebamo ovaj proizvod, trebamo gladovati, trebamo imati toliko toga da bi „bile dovoljno dobre“. Rekla bih da samo moramo voljeti sebe, bezuvjetno.

Kolegice na poslu bi mi „dobronamjerno“ sugerirale da nije  redu imati te kilograme, dok je recimo sasvim u redu bilo da te iste kolegice imaju neke bolesti, i to više vrsta istovremeno, i bilo je sasvim u redu da su nezadovoljne, nesretne …hmmmmmm…tko tu koga ne voli?

Gledala bih svoju predivnu dječicu i razmišljala kako oni žive neopterećeno, vole svaki dio svoga tijela, svoje noge, nos, rukice, oči, kukove a jedino što zaista trebaju je ljubav i potvrda da su savršeni baš takvi kakvi jesu.

Elem, „borila“ sam se tako sa svojim postojanjem i kilogramima dok nisam jedan dan rekla „DOSTA“ i odlučila prihvatiti sebe točno takvu kakvu jesam. I kako to biva, Svemir nas podrži u svemu, pa su u moj život počele ulaziti osobe koje su prepoznale moju žensku ljepotu i sjaj, hvala im na tome…

Pogledala bih sebe u ogledalo i izgovarala „Volim te i prihvaćam baš takvu kakva jesi“, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan. Počela sam mijenjati svoje misli, svoje osjećaje, i  moje prihvaćanje i voljenje sebe se mijenjalo. Okrenula sam se svojoj unutrašnjosti i pronašla ljubav u sebi. Danas se nasmijem svojoj Jasenki u ogledalu, ima i dalje viška kilograma, ali ne brine se više, zadovoljna je i baš sebi lijepa, takva kakva jeste.

I dok sam prije šetala i gledala tko ima viška kilograma, tko ima manjka kilograma, danas gledam samo žensku ljepotu, sjaj, posebnost, inteligenciju, ljubav i snagu…Danas za mene ne postoje mršavi ili debeli ljudi, u mom svijetu važi samo jedno pravilo, biti u ljubavi ili ne, tako jednostavno.

Kada mi dođe „teški“ dan, zavirim u svoju riznicu znanja, ljubavi, radosti i mira, u svoje srce, i pronađem sve odgovore.

Predugo su nas učili da budemo prestrašene, nevrijedne i nesigurne, pa tako često ostajemo u lošim brakovima, na lošim poslovima, u lošim vezama a da dugo ne vidimo vlastitu unutarnju snagu koja može sve.

Mnoge žene strahuju da će ostati same i bez partnera, a zaista se trebaju pitati što je to što njihov život može učiniti ispunjenim. Ne moramo se osjećati nepotpunima ako nismo udane. Mi već ljubav imamo u sebi, ljubav u našim životima počinje od nas.

Kako učimo svladavati strahove od napuštanja, prepuštamo se Životu, koji nas podržava i ima najbolji plan za nas, ako mu dopustimo.  Ovo zvuči prejednostavno, ali zaista tako jeste. Donesite jednu odluku i posmatrajte sinkronicitete, ljude, događaje, okolnosti koje vas vode ka ostvarenju neke želje ili odluke, samo posmatrajte i ZAHVALJUJTE.

Trebalo mi je dugo vremena da savladam tu lekciju, da sam uvijek sigurna i zaštićena, ali došla sam do tog mjesta sigurnosti, da mi Život nosi samo dobro. Danas znam da vrijedim svih prekrasnih stvari koje mi se dešavaju u životu, zaista svi vrijedimo.

Afirmacije koje koristim u kriznim danima sam preuzela iz Louisine knjige:

– Uvijek sam sigurna i imam Božiju zaštitu

– Sve što treba da znam mi se pokazuje

– Sve što mi treba dolazi u savršeno vrijeme i na savršeno mjesto

– Život je radost ispunjena ljubavlju

– Zračim zdravljem

–  Volim i voljena sam

– Bogatim se gdje god da krenem

– Voljna sam mijenjati se i rasti

– Sve je dobro u mom svijetu

Često ih ponavljam, ujutro i navečer, tijekom cijelog dana, kad sam tužna, ljuta, nezadovoljna i prestrašena, i moj um se velikom brzinom očisti i krenem dalje sa entuzijazmom. Probajte i vi, nemate šta izgubiti.

Podsjetite sebe svaki dan koliko ste snažne, koliko ste divne, prekrasne, mudre, lijepe, voljene, koliko imate slobodu ostvarivati najluđe snove, koliko zaslužujete prekrasan život, savršenog partnera, harmonične odnose, radost, mir, koliko ste ispunjene i sigurne u ovom svijetu. Budite spremne vidjeti svoju ljepotu, budite spremne otkloniti negativnosti iz svog života i sve stvari koje ne podržavaju vaš put ka sreći i veselju i budite spremne potražiti ruku podrške na svom putu promjene. Sjetite se da je vaša budućnost svijetla i lijepa, ako tako poželite.

NEKA RADOST I SREĆA BUDU U SREDIŠTU VAŠEG SVIJETA.

„Vjerujem da možemo stvoriti svijet u kojem će biti sigurno voljeti sebe, u kojem možemo svi biti potpuno sretni i potpuni“

Louise L. Hay

S ljubavlju, Jasenka

JASENKA-FOTKA

Jasenka Zubac Hadžić  majka, žena, prijateljica, vječiti tragaoc za  ljubavlju i radošću, podrška na putu otkrivanja predivnog bića koje postoji u svima nama. Jasenka je jednog divnog dana odlučila svoju diplomu magistra ekonomije okačiti o zid   i započeti novu životnu avanturu kao  Heal Your Life trener po metodi Louise Hay. U potrebi da zadovolji sve nametnute životne uloge, otkrila je da samo ako nježno skrbimo za sebe možemo poboljšati kvalitetu života, jer sreca, mir i radost su naša prirodna stanja.  Voljeti sebe najveći je izvor snage i radosti.

JASENKA ZUBAC HYL TEACHER

Facebook KOMENTARI

Back To Top