AVON

Obožavam ovaj dio godine. Obožavam sav ovaj šušur, blještavilo, kič, ukrase, veselje, sjaj, radost… Obožavam čak i onu drugu stranu medalje, tamo gdje su skrivene stvari, one koje želimo mijenjati, jin i jang, crno i bijelo, svjetlo i tama,  jer sve je to dio života.

Obožavam simboliku Božića, kao rađanje nečeg novog, u najtamnijoj noći godine. Bilo bi divno kada bi smo upravo u najtamnijoj noći godine dopustili našem pravom Ja da zasja vječnim sjajem, da se ponovno rodimo u čistoj Ljubavi.  Bilo bi divno kada bi smo si dopustili istinsku preobrazbu, kada bi si dopustili mogućnost da sami kreiramo život, baš onakav kakav želimo.

Uzimam u ruke dnevnik s kraja prošle godine i s veseljem i čuđenjem spoznajem da je ovo bila godina koju ću pamtiti do kraja života, godina u kojoj sam se prvi put u životu zauzela za sebe, naučila reći NE (u početku zamuckujući), godina u kojoj sam dopustila svojim talentima (dugo skrivanim od sebe) da izađu na površinu i zapljusnu me sjajem, godina u kojoj sam naučila da čuda postoje i da su sasvim prirodna, itekako. Ovo je bila sjajna godina po mnogim stvarima, ali pamtit ću je i po tome što sam spoznala da svoju istinu mogu govoriti sa Ljubavlju. Ne moram više biti glasna, agresivna i britka na jeziku, da bih kao nekome pokazala tko sam ja (o kakve li zablude). Najljepše otkriće mi je da me ljudi mogu ozbiljno shvaćati i poštovati i kada pričam jezikom Ljubavi, zapravo samo tad i mogu. Mogu biti nježna i moćna, o kakve li divne spoznaje. Mogu biti osjećajna i moćna, mirna i moćna, tiha i moćna…

ZTC

Krenite i vi na putovanje svoje Duše, preuzmite odgovornost za svoj život, zahvalite se i blagoslovite i nered koji možda trenutno vlada vašim životom (bila sam i tamo) i otvorite novu stranicu svoga dnevnika čuda, okrenite i počnite pisati i kreirati korak po korak.

xmas-1092477_640

Jedan od razloga zašto mnoge novogodišnje odluke ne uspiju je strah, taj strašni neprijatelj koji nas svaki dan podsjeća da vlada nama, ali ne mora više biti tako. Sjetite se da ste sigurni, uvijek Božanski vođeni i zaštićeni. Kakva god strašna vjerovanja i prestrašene misli trenutačno gajite (bila sam i tamo), zapamtite da su to SAMO MISLI, a misli možemo mijenjati. Imamo neograničen izbor misli, zar ne? Umjesto zastrašujućih misli možemo početi podsjećati se na neke lijepe misli (možemo, možemo itekako). Osvijestite trenutačne misli, jesu li pozitivne ili negativne? Želite li da ta negativna misao kreira vaš život? Ako ne želite, onda krenimo zajedno na putovanje Duše, prisjetimo se naše istinske prirode i zasučite rukave, zašto ne bi sljedeća godina bila najbolja u životu?

Uzmite olovku i napišite sve stvari na koje ste ponosni u godini koja je iza nas, to mogu biti tek male stvari, ali mogu biti i velike stvari. Krenuli ste na svoj put promjene, i bilo je uspona i padova, ali osvijestili ste negativne stvari u životu, osvijestili ste negativna uvjerenja koja gajite, to je velika stvar, pohvalite se, i zapišite.

Zapišite područja života koja želite mijenjati, odlučite raščistiti sve negativne stvari koje vas sprečavaju da živite radosnije živote. Zategnuti odnosi u obitelji, financije, ljubavne veze, posao koji vas ne ispunjava, loša prijateljstva, prekidi, popis može biti dugačak. Izbacite sve ono što ste možda dugo skrivali pod tepih, skrivali čak i od sebe.  Očistite taj korov koji već dugo imate u svom vrtu života i oprostite sve, oprostivo, neoprostivo, malo, veliko, poznato, nepoznato. Oprostite i oslobodite sebe i druge, otvorite si put radosti i sreći. Vratite se u prošlost i sjetite se svih stvari zbog kojih ste ljuti na sebe. Sjetite se da su greške način na koji učimo, zapravo nema greški, samo lekcije koje učimo, ne postoji krivnja, samo odgovornost. Oprostite sebi, otpustite. Dajte si prostor za radost, sreću, ljubav.

Razmislite i napišite kakav ste VI bili partner, prijatelj, sestra, brat, kolega, susjed.. Da li ste njegovali kvalitete koje očekujete od drugih? Da li ste davali Ljubav? Da li ste davali osmijeh? Da li ste nekome poklonili svoje vrijeme? Da li ste nekome poklonili molitvu? Da li ste kritizirali? Ogovarali? Sudili?  Bili zavidni? Budite iskreni prema sebi, sjetite se da upravo sada čistite korov iz svog života i stvarate predivan vrt svog života.

Čega se bojite? Što vam je najveći strah? Gdje se blokirate? Ajmo, napišite svoje najveće strahove, brige. Suočimo se sa njima, ionako postoje samo u našoj glavi.

Vizualizirajte kako upravo sve negativnosti odlaze iz vašeg života, napuštate sve staro, sve bolno, sve ono što vam više ne služi, napuštate loše odnose, loše financije, loše poslove, loše zdravlje….Zamotajte sve negativnosti u ljubičasti balon sačinjen od ljubavi i pošaljite u Svemir, oslobodite se…

Sada napišite sve  blagoslove koje imate u životu, na čemu ste zahvalni? Topli krevet, hrana, topli stan, prijatelji, partneri, posao s kojim prehranjujete svoju obitelj, ljubav, dah, mogućnost života na ovom predivnom planetu… Napišite spisak od  50 stvari, najmanje. Što smo više zahvalni, to nam život više daje, stostruko.

Sjednite u miru i sada odgovorite na najvažnija pitanja u vašem životu:

Tko ste vi?

Zašto ste ovdje?

Što ste došli druge podučiti?

Što ste vi došli naučiti?

Da, mogu biti teška pitanja, ali dajte si hrabrosti prepoznati odgovore i napišite ih. Ovo su najvažnija pitanja u vašem životu..

Sada sjednite i upitajte svoje srce i Dušu što je to što istinski želite u sljedećoj godini?

Što je to od čega će vam srce istinski pjevati?

Kako bi ste se željeli osjećati u nadolazećoj godini?

Gdje bi ste željeli otputovati?

Kakve ljude želite upoznati u nadolazećoj godini?

Kakvo zdravlje želite u nadolazećoj godini?

Kakav bi bio vaš idealan posao?

Koje talente želite pokazati svijetu?

Kakve financije želite?

Što želite u ljubavi, odnosima?

Kako se želite kreativno izražavati?

Sjednite i pišite. Sjednite i stvarajte svoju novu Ljubavnu priču o životu, novu priču u kojoj ćete osjećati zdravlje, sreću, entuzijazam, ljubav, opraštanje, financijsko blagostanje, spokoj, energiju, obilje…..Razmišljajte nesputano, razmašite se, dajte ljubavi svojim snovima i napišite najluđe snove.

 Pišite svoju novu Ljubavnu priču u kojoj ćete VOLJETI i PODRŽAVATI SEBE.

Napišite u svom dnevniku promjene:

Ja ______________________________________, sada imam divan život…..i nabrojite sve što želite u svom novom životu.

Čitajte svaki dan vašu novu priču, vizualizirajte sebe kako živite vašu novu priču, kako se osjećate dok živite novu priču, udahnite svoju nanovo otkrivenu slobodu i sreću.

„SVE JE DOBRO U MOM SVIJETU. OTVARAM NOVA VRATA ŽIVOTU.“

Dok hodamo stazom Života, zatvaramo i otvaramo mnoga vrata, zatvaramo i otvaramo se mnogim iskustvima. Raširite ruke i pozdravite sve divne stvari koje nas čekaju, sva divna iskustva i osjećaje. Veselite se godinama ispred vas i uvijek vjerujte da je Život čudesan. Jer jeste.

Neka vam ova godina bude puna ljubavi, od srca vam želim radosne blagdane.

S ljubavlju,

Jasenka

JASENKA-FOTKA

Jasenka Zubac Hadžić  majka, žena, prijateljica, vječiti tragaoc za  ljubavlju i radošću, podrška na putu otkrivanja predivnog bića koje postoji u svima nama. Jasenka je jednog divnog dana odlučila svoju diplomu magistra ekonomije okačiti o zid   i započeti novu životnu avanturu kao  Heal Your Life trener po metodi Louise Hay. U potrebi da zadovolji sve nametnute životne uloge, otkrila je da samo ako nježno skrbimo za sebe možemo poboljšati kvalitetu života, jer sreca, mir i radost su naša prirodna stanja.  Voljeti sebe najveći je izvor snage i radosti.

JASENKA ZUBAC HYL TEACHER