skip to Main Content
MENU
Voljeti sebe by Jasenka: Biti sretan

Voljeti sebe by Jasenka: Biti sretan

Što je sreća? Kako postati sretan? Postoje li sretni ljudi? Je li u redu da budem sretna, pored toliko nesretnih ljudi? Kada ću biti sretna? Sreća kao trajno stanje – postoji li uopće? Je li traganje za srećom sebično?

Bilo je još puno pitanja oko famozne SREĆE. Shvatila sam da me čizme, torbe, šminka, parfemi ne čine sretnom, barem ne onoliko koliko sam željela biti sretna, a željela sam STALNO ili VEĆI DIO DANA biti sretna, zapravo željela sam stalno biti u osjećaju sreće. Hm, malo pretenciozno, zapitala sam se.

 U Deklaraciji neovisnosti Sjedinjenih Američkih država stoji da svaka osoba „ima pravo na život, slobodu i potragu za srećom“. Ufffff, kako da krenem u tu potragu, pitala sam se?

Kako da krenem u potragu za srećom kada sam imala uvjerenje da iza svakog kuta mog života iskače neka prepreka. Kako da krenem u potragu za srećom kada vlada besparica, nezadovoljstvo, nezaposlenost i još štošta.

I onda sam shvatila da SREĆA ne dolazi sama od sebe, morala sam i ja malo „zasukati rukave“ i napraviti prvi korak, prvi ali najvažniji.

Sreća je stanje uma.  Sreću ne možemo da posjedujemo, sreća nije kupovina, sreća nisu sretni događaji u životu, sreća je naš stav prema životu. Sreća nije nešto što nas je zadesilo, što nam se dogodilo, SREĆU MI ODABIREMO. 

Mi odabiremo da li ćemo u sebi nositi unutarnju sreću ili unutarnju nesreću. Mi odabiremo sreću da bi bili sretni. Mi odabiremo gledati na život kao slijed događaja, koji nisu ni dobri ni loši, nego su događaji koji nose promjene, a one su uvijek dobre.

Mi odabiremo promatrati ovaj svijet kao brod luđaka ili kao predivno mjesto za živjeti, kao mjesto na kojem postoji toliko predivnih ljudi koji čine dobre stvari.

Mi odabiremo da li ćemo svojim postupcima  ljude oko sebe činiti nesretnim ili ćemo pak svojom dobrotom i ljubavlju  činiti druge ljude sretnima.

Mi odabiremo vjerovati da je život RADOST i da u svakom danu možemo pronaći nešto što nas može beskrajno radovati, bila to kava u najdražem kafiću, šetnja uz more, zagrljaj djeteta, nova knjiga koju čitamo, spisak je dug.

MI odabiremo vjerovati da ZASLUŽUJEMO SREĆU, o daaaaa, prekrasno uvjerenje na kojem treba poraditi.

Mi odabiremo da li će naš unutarnji dijalog biti negativan i pun kritike, jada i osude ili će biti ispunjen ljepotom i srećom. Ne možete biti sretni i imati negativne misli, žao mi je ali ne možete.

(O.K. Jasenka,rekla sam si na početku svog puta promjene, za početak izbaci kukanje, ogovaranje i kritiziranje.  Ne znam šta ćeš još morati izbaciti ili ubaciti, ali ovo moraš izbaciti  iz života, sada i zauvijek. Moram li reći da sam imala apstinencijsku krizu, željela sam kukati iz sveg glasa, ogovarati i kritizirati. To je moje pravo, govorila sam si. I uspjela sam, ne ogovaram, ne kritiziram i ne osuđujem, od kud mi pravo na to?

549b0227-80e0-43ad-b64f-48f55c338451-love-couples-previewOrg

Mi odabiremo tragati stalno za nečim u životu ili jednostavno početi živjeti u zahvalnosti i sa osjećajem uživanja sa onim što imamo.

Nije važno koliko imate, što posjedujete, gdje putujete, koliko vam je uzbudljiv život, svatko ima svoje mjerilo sreće.

Prava sreća događa se kada volimo sebe,  kada odustanemo od predodžbe da nas nešto izvan nas samih čini sretnim.

Prava sreća dolazi kada su naše misli ispunjene mirom i ljubavlju.

Prava sreća dolazi kada smo slobodni od tuđih mišljenja i očekivanja.

Prava sreća dolazi kada na mržnju odlučimo reagirati ljubavlju.

Prava sreća dolazi kada shvatimo da smo točno tamo gdje moramo biti, ni korak naprijed, ni korak nazad.

Prava sreća dolazi kada napustimo prošlost, kada napustimo osjećaj povrijeđenosti i zamjeranja.

Prava sreća dolazi kada se prestanemo opirati promjenama, kada shvatimo da postajemo sretni kako se mijenjamo.

Prava sreća dolazi kada živimo u punini sadašnjeg trenutka, tipkajući za kompom, gledajući kroz prozor ili vozeći auto.

Prava sreća dolazi kada prestanemo kriviti druge ljude za našu nesreću.

Prava sreća dolazi kada oprostimo, oprostivo i neoprostivo.

Prava sreća dolazi kada sebe počnemo gledati osobu koja može biti sretna.

Prava sreća dolazi kada spoznamo da nam život uvijek nudi rješenje na sve naše probleme.

Prava sreća dolazi kada prihvatimo naš život baš takav kakav jeste.

Prava sreća dolazi kada svoju sreću dijelimo sa drugima.

Prava sreća dolazi kada smo u miru sa sobom i sa cijelim svijetom.

Sreća je stanje uma

I sreća i nesreća su IZBORI u životu, koji je vaš izbor?

Stavite sve sa strane i upitajte se što možete da učinite da budete sretni? Upitajte se  što je to što je vama potrebno da budem sretna i radosna? Za čim čeznete? Utišajte um i poslušajte svoj iskonski glas..

Život je dar, zabavljajte se, volite, učite, mijenjajte se, budite strpljivi, nježni i blagi prema sebi i proglasite se sretnom osobom, jer to  jeste.

Sreće ima dovoljno za sve.

Svaki dan postajem sretnija, radosnija i voljenija. Sada imam život pun ljubavi, sreće i zadovoljstva.

S ljubavlju,

Jasenka

JASENKA-FOTKA

Jasenka Zubac Hadžić  majka, žena, prijateljica, vječiti tragaoc za  ljubavlju i radošću, podrška na putu otkrivanja predivnog bića koje postoji u svima nama. Jasenka je jednog divnog dana odlučila svoju diplomu magistra ekonomije okačiti o zid   i započeti novu životnu avanturu kao  Heal Your Life trener po metodi Louise Hay. U potrebi da zadovolji sve nametnute životne uloge, otkrila je da samo ako nježno skrbimo za sebe možemo poboljšati kvalitetu života, jer sreca, mir i radost su naša prirodna stanja.  Voljeti sebe najveći je izvor snage i radosti.

JASENKA ZUBAC HYL TEACHER

Facebook KOMENTARI

Back To Top