Rutom od gradske tržnice do Slatine, gdje će ih koncertom zabaviti mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić, ove će nedjelje proći više od dvije tisuće maskiranih mališana iz tridesetak grupa. Tijekom trajanja manifestacije vrijedit će i posebna regulacija prometa. Večer prije Dječjeg maškaranog korza, u subotu, pravu pusnu atmosferu na „maškaranen tance“ stvorit će Dule i Bonaca s gostima. 

Više od dvije tisuće malih maškara osvojit će ove nedjelje Opatiju i predstaviti svoje kreativne maske brojnim gledateljima okupljenima uz glavnu opatijsku ulicu, odnosno rutu kojom prolazi 22. Dječji karnevalski korzo, tradicionalna opatijska dječja maškarana povorka. Tridesetak grupa iz Opatije, Liburnije, Rijeke i okolice, Istre i drugih dijelova Hrvatske pokazat će kako stupaju patuljci, kako čaraju coprnice i coprnjaki, kako se igra šah, briškula i trešeta te kako izgledaju brojne druge kreacije iz dječje mašte.

Dječji karnevalski korzo u nedjelju, 28. siječnja, trajat će od 13 do 15 sati sa startom kod opatijske tržnice gdje će mališane ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi, i ciljem na kupalištu Slatina gdje će ih dočekati Josip Krmpotić i mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić koja će svojim koncertom podsjetiti da „Život nije siv“. Tijekom povorke, djeca će se koreografijama predstaviti na još tri lokacije – ispred hotela Pariz, preko puta trgovine Tisak Media te kod TIC-a – na kojima će program voditi Ivan Dorian Molnar, Tomislav Škulj Tommy te Dražen Turina Šajeta. Po završetku povorke, male će maškare okrijepu pronaći u Njam Njam šatoru s krafnama koje su donacija Liburnia Riviera hotela, Hotela Adriatic i Radnika Opatija, a uz koje su manifestaciju pomogli i Ugostiteljska škola Opatija i Sava osiguranje.

Večer prije malih maškara, zabavljat će se one velike – u subotu, 27. siječnja s početkom u 21 sat u Klubu Gervais održat će se drugi ovogodišnji maškarani tanac uz Duška Jeličića Duleta i Bonacu te goste iznenađenja, a ulaz na ovo veselo karnevalsko događanje sa zagarantiranim provodom je slobodan.

Vrhunac Karnevala u Opatiji očekuje se za tjedan dana, odnosno prvog vikenda u veljači, kada se održavaju tri velika pusna događanja – Maškarani klapski maraton u petak, 2. veljače, predstavit će vrsne vokaliste u „a capella“ izvedbama poznatih karnevalskih pjesama, Lumberov maškarani tanac u subotu, 3. veljače na pozornici će spojiti Duleta i Bonacu s Kantridersima, a na plesnom podiju povezati brojne ljubitelje maškara. Veliko finale trodnevne karnevalske fešte bit će jubilarna 35. Balinjerada, otkačena utrka vozila na kugličnim ležajevima koja će se održati u nedjelju, 4. veljače, poslije koje će istom rutom proći povorka karnevalskih grupa, nakon čega će na plaži Slatina „Kukalku“, morsku verziju Alke odigrati Opatijski kukali.

Više informacija o Karnevalu u Opatiji potražite na www.visitOpatija.com

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE