ZTC

Viola Knefati i Viktor Fabijanić su partneri u poslovnom i privatnom životu koji se bave izradom nakita, novčanika i drugih proizvoda od kože. Razgovarali smo s Violom koja nam je otkrila nešto više o njihovom brendu Naoki Leather Lab.

Viola je do prije par mjeseci radila kao medicinska sestra, cijeli život na istom radnom mjestu, nesretna i frustrirana na poslu je odlučila dati otkaz i zajedno sa svojim partnerom osnovati Naoki Leather Lab.

Vidjela sam se u nekakvim kreativnim vodama, pa sam odlučila dati otkaz i zajedno s Viktorom osnovati Naoki gdje radimo razne stvari od kože. Tata mi je bio kreativac pa sam ja od malih nogu s njim nešto crtala, znala sam oduvijek da volim biti kreativna, ali uz posao i nezadovoljstvo koje sam osjećala nije mi baš bilo do crtanja i kreativnosti, al eto znala sam da to volim i na kraju se posvetila tome.


I Viktor i Viola su kreativni tipovi koji vole raditi s rukama, vole kreativnost, posebnost i upečatljivost, a upravo takvi su i njihovi proizvodi.

Viktor je preuzeo inicijativu, gledali smo da je kreativno da se radi rukama i jedno po jedno došlo je spontatno, počeli smo s ogrlicama za pse i onda se to proširilo.

Materijale nabavljaju iz Italije i Engleske, a na pitanje kako bi opisala svoj stil Viola kaže da se voli istaknuti.

Volim statment stil, volim boje, volim da je drugačije, volim se istaknuti.

Uvažavaju želje kupaca, a cijeli proces izrade traje nekoliko sati.

Uvažavamo želje kupaca koliko nam to materijal dopušta, ali sve što se može otvoreni smo za narudžbe. Za naušnice mi treba manje vremena za izradu od recimo novčanika, jedne naušnice radim oko 2 sata.

Naoki Leather Lab je ime njhovog brenda japanskog podrijetla, a upravo alati s kojim izrađuju nakit su ih i inspirirali na smišljanje imena.

Alat za rad s kožom su najbolji japanski, nakon što smo svašta isprobali i naručili, najbolji je japanski iako je najskuplji. Naoki je japansko ime pa je tako ispalo.


Podrška obitelji je uvijek važna svakome pa tako i Violi, uvijek je sve lakše uz podršku najbližih.

Podrška obitelji je bila veća nego što sam očekivala, znali su koliko sam nezadovoljna na poslu i sve je ispalo super. Vidi se entuzijazam kada netko radi nešto sa srcem i vjeruje u nešto, a to na kraju krajeva prepoznaju i prijatelji i okolina.

Njihove proizvode trenutno možete pronaći na Facebook i Instagram stranici, a u budućnosti ćemo ih sigurno vidjeti u nekim galerijama po Hrvatskoj, pa čak i festivalima. Ali sve je još u fazi dogovora, tako da nestrpljivo iščekujemo nastavak ove priče.

Pripremila: Ines Cunjak

Kancelarija bar