Mnoga malena mjesta poput Ike u ljetnim mjesecima zažive, a zahvaljujući super ideji Udruge Ikarski barkajoli Ika je u nazad nekoliko godina bogatija i za jedan zanimljiv događaj. Ikarska uvala bogata je kraškim fenomenima tzv. vrujama, a Udruga svake godine tijekom manifestacije Vino i vruja u jednu od vruja potapa posebne kaveze s vinskim buteljama kako bi vino godinu dana dozrijevalo u posebnim uvjetima vruje na dubini od 20 metara. Istovremeno se iz vruje izvlači vino koje je potpoljeno prethodne godine, a koje posjetitelji manifestacije mogu degustirati na licu mjesta za koju je potrebno kupiti posebnu degustacijsku čašu.

Manifestacija započinje ovu subotu, 4. kolovoza u 10 sati kada će započeti izvlačenje kaveza s vinom iz mora, a nakon toga slijedi i potapanje novih kaveza s vinom u vruju do 15 sati. Od 17:30 posjetitelji manifestacije mogu degustirati vina vinara učesnika, probati specijalitete kuhinje, opustiti se u Coctail bar-u, a uz sve to zabavljat će ih i Alba & Leo’s the elsewhere, The Mystic Rose i DJ Mriža.

U nedjelju, 5. kolovoza u 17 sati započinje okupljanje tradicijskih barki, a regata započinje oko 19 ili kasnije ovisno o vjetru i vremenskim uvijetima. Zabava uz muziku, kapljicu i zalogaj.

Organizator: Ikarski barkajoli

Foto: Vino i vruja 2018.

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE