ZTC

Danas vam donosimo jednu lijepu preporuku kako iskoristiti vikend. Zagreb se nalazi na samo 2 sata vožnje od Rijeke i savršena je destinacija za mali bijeg od svakodnevnice, a svakako je zaslužio titulu kao jedne od najboljih europskih destinacija.

U Zagrebu će svako pronaći nešto za sebe, za one koje vole muzeje svakako preporučamo Muzej prekinutih veza koji se nalazi u prekrasnoj palači na Gornjem gradu, u povijesnom dijelu Zagreba koji je bogat turističkim atrakcijama. U muzeju ćete pronaći osobne predmete i zanimljive priče različitih ljudi diljem svijeta o njihovim prekinutim vezama. U našu preporuku muzeja uvrstili bi i Muzej iluzija koji se nalazi u Ilici gdje ćete iz prve ruke vidjeti raznovrsne optičke iluzije, a čak možete biti i dio nekih od njih.

 

No Zagreb nema samo muzeje, preporučamo i šetnju prekrasanim parkom Maksimir i odlazak u zoološki vrt koji se nalazi u njemu. Tamo ćete pronaći razne vrste  životinja sa svih kontinenata u lijepo uređenom staništu.

Svakako otiđite i do najpoznatijeg hrvatskog trga, Trga Bana Josipa Jelačića od kuda pješke možete i do Zrinjevca, Britanca ali i do Trga Petra Preradovića poznatijeg kao Cvjetni trg gdje ćete na zagrebačkoj špici popiti odličnu kavu.Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari