U hotelu Royal u Opatiji održana je svečanost obilježavanja 60 godina osnutka Thalassotherapije Opatija.

Ravnatelj Viktor Peršić prisjetio se razvojnog puta ustanove. “Nama je educirani kadar mjerilo svih uspjeha, i to kadar koji je u stanju nositi se sa svim izazovima. A na prvom mjestu su nam pacijenti, oni moraju osjetiti naš trud kao i da im se svakom posebno posvećujemo. Personalizirani pristup je temelj našeg rada”, zaključio je Peršić. 

Župan Zlatko Komadina zahvalio se dosadašnjim ravnateljima, zaposlenicima i svima s kojima je surađivao, koji su doprinijeli uspješnosti ustanove.

“Imao sam tu čast uvesti Thalassotherapiju Opatija u 21. stoljeće. Kada je država otpustila specijalne bolnice županijama, mi smo to shvatili kao priliku i počeli intenzivan ciklus ulaganja u opremu, prostor i u kadar. Županijske zdravstvene institucije stvaraju kičmu klastera zdravstvenog turizma PGŽ koji je nastao upravo na Kvarneru.

Ovo obljetnica je dokaz da smo bili uspješni i na ponos svojim građanima te dokaz da možemo razvijati i naš turizam, a ne samo našu zdravstvenu djelatnost. Zdravstveni turizam je nasa prošlost, sadašnjost i budućnost”, zaključio je župan svoje obraćanje. 

Svečanosti su prisustvovali i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, državni tajnik minstarstva zdravstva Željko Plazonić, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i ostali gosti.

Tekst: pgž.hr

Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE