AVON

Mjesec prosinac jedan je od najljepših u godini zbog nadolazećih blagdana, darova, raznih ukrasa, blještavila i dobrog raspoloženja. Dašak takvog ugođaja možemo prenijeti i na naše lice te se na taj način pokazati u najboljem svijetlu u skladu s najljepšim razdobljem u godini.

Prva pomisao na Božić, blagdane i nadolazeću Novu Godinu jesu sjaj, blještavilo i šljokice. Kada se radi o blagdanskom makeup-u, s navedenim svakako možete pretjerivati ali se možete odlučiti i za decentniji makeup. U nastavku vam donosim proizvode kojima možete postići oba looka.

ZTC

Kako biste postigli savršen blagdanski makeup, bitna je savršena podloga. Prije svake podloge važno je dobro pripremiti kožu. Hidratantne kreme i primeri nezaobilazni su proizvodi kako za svakodnevnu šminku, tako i za šminku za koju želimo da bude postojana i da traje cijeli dan.

Odlične hidratantne kreme možete pronaći u asortimanima Avene. Jedan od primjera je Avene Hydrance Optimale koju možete pronaći u obliku za suhu i za masnu kožu. Za masnu kožu odlična je još jedna krema iz Avene Cleanance linije, Cleanance mat emulzija. Iako se zove mat, ne bih rekla da u potpunosti matira, ali svakako hidratizira kožu i odlična je podloga za tekući puder i ostale proizvode dekorative.

Od primera preporučujem Lorealov Infallible Mattfying primer za djevojke s masnom kožom.

Djevojke sa suhom kožom ne trebaju nužno koristiti primere budući da im se koža ne masti pa zbog toga imaju manje šanse da im šminka „sklizne“ s lica.

Za svakodnevnu šminku možemo odabrati nešto laganije, ali kako se radi o blagdanima, ipak biramo proizvode s kojima možemo postići maksimum. Jedni od boljih drogerijskih tekućih pudera jesu Lorealov Infaliblle 24-h matte puder i Bourjois Air Mat puder. Oba pudera dolaze u nekoliko nijansi i odlični su za djevojke s masnom kožom. Za one sa suhom kožom, također preporučujem pudere iz Lorealovog i Bourjoisovog asortimana, odnosno Loreal True Match tekući puder i Healthy Mix tekući puder obogaćen vitaminima koji hrane suhu kožu lica.

Kako biste osvježili pogled i riješili se tamnih podočnjaka, a svijetlije ste puti, onda odaberite korektor svijetlo roze boje kako biste prekrili podočnjake. Ako ste srednje tamne puti, tzv. medium, onda odaberite korektor u boji breskve, a ukoliko ste tamnog tona kože, odaberite korektor u narančasto/rozoj boji. Ako imate preplanulu kožu ili tzv. olive ton kože, za vas je korektor u žutoj boji. Na taj ćete način neutralizirati tamna područja preko kojih ćete onda nanijeti korektor jednu do dvije nijanse svjetliji od pudera. Ako imate drugih nedostataka na koži, korektorom u raznim bojama možete te nedostatke prekriti i tako ih se barem na kratko riješiti. Tako korektor u zelenoj boji neutralizira crvenilo dok plava boja korektora ili boja lavande neutraliziraju žute tonove. Ovakav način prekrivanja nedostatka na licu zove se color correcting. Djevojkama kojima nije potreban color correcting, dovoljan je samo korektor.


Kako bi korektor ostao na mjestu treba ga fiksirati puderima u prahu ili kamenu. Kao odličan fiksator pokazao se Essence All About Matt kompaktni puder.

Prije sjenila, na kapke nanesite primer zahvaljujući kojem će sjenilo ostati na kapcima dugo vremena i koji će spriječiti njegovo nakupljanje u pregibu oka. Jedan od boljih pokazao se Wet n Wild Photofocus.

Za djevojke koje se pak odluče za decentniji makeup, preporučam palete neutralnih tonova kao što su Maybelline The Nudes paleta. Za one koje žele postići efektniji makeup, tu su Catrice The Precious Copper ili The Nude Blossom palete koje su također svijetlih, neutralnih tonova ali dosta pigmentirane pa njima zaista možete postići efektan izgled na očima. Ako se pak odlučite za šljokice, odlične su Wet n Wild palete ili MAC pigmenti.


Na oči možete nanijeti samo sjenilo i maskaru, ali ih možete i dodatno naglasiti koristeći tuš ili crnu olovku za oči.


Jedna od boljih drogerijskih maskara koja naglašava trepavice i zbog koje trepavice izgledaju skoro kao umjetne, a koja se pritom neće razmazati je Maybelline Lash Sensational maskara.

Konturiranjem lica i nanošenjem highlightera ističemo kosti lica i jagodice te naglašavamo najviše točke lica. To možemo postići proizvodima u prahu ili kamenu ili pak kremastim proizvodima za konturiranje i posvjetljavanje lica.


Važan korak je i nanošenje rumenila koje će licu dati svježinu i zaokružiti cijeli look.

Kao završni touch dolazi sjajilo ili ruž za usne, ovisno o tome koju teksturu radije birate. Ono što je važno je njihova postojanost, a u tu svrhu možete birati između Evelinovih sjajila ili Look by Bipa ruževa u olovci.


Foto: službene stranice navedenih brendova, Pinterest

Pripremila: Marina Pilar

ZTC