ZTC

Brojne generacije bivših igrača, trenera i sportskih djelatnika okupile su se na Zametu kako bi proslavile 60 godina omiljenog kluba i oproštaj Milana Uzelca i Matea Hrvatina od aktivnog igranja rukometa.

U popodnevnim satima u Centru Zamet snage su odmjerile mlađe kategorije RK Zamet protiv svojih protivnika, a nakon toga međusobnu utakmicu su odigrali veterani RK Zamet i podsjetili na svoje najbolje igračke dane.

Prije završne utakmice predsjednik kluba Vedran Devčić i direktor Vedran Babić uručili su priznanja ustanovama, institucijama i pojedincima koje su pomogli u razvoju RK Zamet, bivšim i sadašnjim reprezentativcima te bivšim predsjednicima kluba.

Zamet se tako zahvalio Gradu Rijeci i gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu, PGŽ (Sandra Stojković), Riječkom sportskom savezu (Samir Barač), RS PGŽ (Mirza Džomba), Rijeka sportu (Zlatan Hreljac), Zametskim zvončarima i OŠ Zamet.

Nagrađeni su i reprezentativci – osvajači medalja: Alvaro Načinović, Valter Matošević, Mirza Džomba, Nikola Blažičko, Renato Sulić, Ivan Stevanović, Krešimir Kozina i Ivan Pešić.

Posebna priznanja uručena su novinskim kućama koje dugi niz godina prate RK Zamet, Novom Listu i novinaru Igoru Duvnjaku, Radio Rijeci i novinaru Koradu Vujnoviću, Sportskim novostima i novinaru Stjepanu Lončariću – Pišti, Sportcomu te Kanalu Ri.

Posjetitelji su mogli pogledati i izložene trofeje kluba te foto vremeplov s brojnim fotografijama iz bogate povijesti, a zvuci popularne himne RK Zameta odjekivali su dvoranom.

Šlag na tortu bila je utakmica između prve ekipe RK Zamet i All stars ekipe prijatelja Uzelca i Hrvatina. U 45. minuti utakmice uslijedila je minuta odmora i oproštaj od dva velikana riječkog rukometa. Uz uokvirene dresove, darove i plakete te dugotrajni „standing ovation“!

Vedran Babić, direktor RK Zamet

“Nezapamćena rukometna fešta na koju su se odazvali brojni bivši igrači i sportski djelatnici koji su ugradili dio sebe u naš klub i doprinijeli da RK Zamet bude ono što je danas. Zaista je bilo zadovoljstvo vidjeti toliko poznatih lica na jednom mjestu, toliko generacija koje su prošle kroz klub i ostavile neizbrisiv trag, trag koji traje već 60 godina.”

Mirza Džomba, bivši reprezentativac i predsjednik Rukometnog saveza PGŽ

“Nitko se nikada u Hrvatskoj nije ovako veličanstveno oprostio od aktivnog igranja rukometa kao Milan Uzelac i Mateo Hrvatin. Prava rukometna poslastica uz brojne Zamećane. Ono što im je bilo priređeno zaista je za pamćenje, a oni su naravno to, kao dugogodišnji igrači Zameta i zaslužili.”

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE