ZTC

Ponekad se pitam koliko osobno već u ovoj fazi Stiluete smijem pisati pazeći da ostanemo medij koji uvažava sva mišljenja, stavove, preferencije no u onom trenu kad me prođu trnci, a povod je predivan i pozitivan, a suprug iza fotoaparata ima svoju ljepotu kadrova, znam da moram pronaći način da serviram jedan pitak tekst, jer mi srce tako želi. 

Nogomet nije nešto što me pretjerano zanimalo u životu, dok se nije pojavio jedan samozatajan, skroman i nevjerojatan čovjek. Ne mislim na svog supruga 😉 već na gospodina Matjaža Keka. Trener NK Rijeke dao je klubu krila, snagu, jačinu, a našem gradu polet i optimizam s kojim smo i mi  neljubitelji zelenih površina poletjeli i počeli pratiti što se događa. 

No, nije jedino gospodin Kek bitan za ovo slavlje nogometa u Rijeci, bitna je i jedna gospođa. Gospođa Armada. Navijači NK Rijeke jučer su proslavili trideseti rođendan kroz nekoliko aktivnosti diljem grada i velikom završnicom, okupljanjem na Kantridi. 

Bio je ovo prvi put da smo na Kantridu došli u punoj postavi i emocije su me preplavile. Od tolikog broja ljudi, vatrogasaca koji su s toliko ljubavi i pažnje djeci priuštili trenutke za pamćenje i na kraju spektakla Armade pod nebom Kvarnera. Tren koji se meni usjekao u srce bio je upravo kad se Armada okupila na svojoj zapadnoj tribini i skandirala: Kantrida, Kantrida!

Ima nešto u tom stadionu, tim stijenama, tom moru, tom pogledu, toj nogometnoj duši gradi…

Crvena boja ljubavi jučer je obasjala riječke kvartove, nije to do nogometa, rezultata, ljestvice i prvenstva, to je to ljudi, to čovjeka, to je do čiste ljubavi u kojoj se navija ZA, a ne PROTIV, pamtit ćemo još duge jučerašnje trenutke, a kako smo mi poveli mlade klince na proslavu tridesetog, nadam se da će oni povesti nas stare na proslavu Armadinog pedesetog rođendana 🙂

Jedan od najboljih rođendana na kojem smo bili, sretno još jednom!

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE