Od malih nogu uče nas što je u redu, što nije, često te obrasce nosimo u u starije dane pa smo naučeni ne odgovarati čak i kad smo u pravu, naučeni smo da je najbolje prilagoditi se masi i – ne isticati se previše.

Svjesno ili ne, nosimo u sebi rečenice koje su usađene u male nas, no vremena su se jako promijenila i sve dobre namjere koje su se krile u odgoju nekad, danas jednostavno ne drže vodu.

Danas je sasvim u redu njegovati individualnost, isticati se i izboriti za sebe na fin način.

Danas je sasvim u redu biti drugačija, neovisno jesi li majka, poslovna žena, neovisno u kojoj si se životnoj ulozi pronašla, danas možeš, u okvirima koji se tebi sviđaju, biti svoja.

Moja priča o pomicanju granica, svojih, jer mi smo ti koji si ih gradimo, nije društvo, počela je sa suradnjom s 4look-om prije nekoliko mjeseci. Radili smo na zajedničkom projektu povodom Dana žena u Rijeci i naglasak je bio na tri prekrasne mlade žene – blogerice koje su radile promjenu imidža uz atraktivne i zanimljive boje kose. Jako su mi se svidjeli rezultati, no strahovi su me udaljavali: „Je li to prikladno za jednu majku, je li u redu da se na sastancima pojavim „roza“, „Imam preko 30 godina nije li to previše“...

 I tako sam  u biti jedino potrošila misli i vrijeme jer na kraju shvatila sam da je u redu, ako sam ja sretna i ako će mi ta promjena unijeti novi pogled na samu sebe, make up, garderobu, to je sasvim u redu!

Promjenu sam napravila i nisam požalila. Požalila sam jedino što boja ima svoj rok trajanja te je nakon nekoliko pranja potpuno nestala, no to je idealna prilika za sve one koji se poput mene razmišljaju da probaju jer brzo će se vratiti na staro, a sada kad iz 4looka najavljuju i dugotrajne boje, imate priliku nakon probe za koju sam sigurna da će vam se svidjeti, staviti i varijantu s kojom ćete uživati dugo vremena.

Moja priča s promjenom počinje jedne proljetne subote. Imali smo puno predradnji prije samog nanošenja boje, ali uz Bottega šampanjac koji se tradicionalno nudi klijenticama subotom, trenuci su bili osvježavajući i ugodni te je vrijeme brzo prošlo. Moram napomenuti kako nisam ni znala da je salon subotom otvoren do 18h što je idealno za sve one koji imaju važne prilike taj dan, a ne mogu  nužno odvojiti vrijeme za frizuru u prijepodnevnim satima.

Nakon farbanja i pramenova, uslijedio je najzanimljiviji dio i nanošenje Kemon Lunex sistema, odabrala sam Rose Gold nijansu koja nije velik odmak od moje klasične plave boje kose no doživjela sam potpunu transformaciju i osjećala se izvrsno čim sam vidjela rezultate. Uz to, radi se o bojama koje su nježne, iako su rezultati vrlo moćni, a ono najbitnije je – kosa je zdrava i njegovana.

Na kraju zaključujem kako je promjena na koju sam se odlučivala mjesecima, već pri prvom pogledu bila nešto čime sam bila jako zadovoljna! Kosa je kruna izgleda svake žene, ona otkriva jako dobro tko smo i što smo, a nije li predivno kada ona govori umjesto nas kako  smo uistinu posebne?

No, promjena kose nije jedina promjena koja se dogodila. Osvježeni imidž rezultirao je da sam imala potrebu osvježeti i sve druge stavke, počela sam više eksperimentirati s make up-om jer sa bila drugačija, imala sam potrebu presložiti garderobu i tu sam si dala više prostora za modne igre jer sam si bila drugačija. Općenito, jedna vanjka promjena rezultirala je nizom unutarnjih lančanih reakcija koje su mi dobro došle.

Rose Gold nijansi svakako ću se vratiti, dovoljno je atraktivna, neobična, a opet nenametljiva, drugačija, a budući da mi i kćerkica obožava  pedeset nijansi roze boje,  obje smo sretne!

U redu je da se promjena bojite, no moja je sugestija da se prvo konzultirate, sigurna sam da će vas u 4looku dočekati odgovori na sva pitanja i dvojbe i kada budete spremne, napravite promjenu! Samo ne čekajte dugo poput mene, dok mi čekamo, život ide,  a nije li ljepši kad mu dodamo malo boje…

Pronađite nijansu koja održava vas, s kojom će svaki odraz u ogledalu stavljati osmijeh na vaše lice i znate što – uživajte u životu, uživajte u sebi i…. pošaljite mi fotografije vašeg make overa da i ja uživam u vama i sa vama!

4LOOK 
Žrtava fašizma 2b, Rijeka, Hrvatska
Tel/fax  051/ 327 081

Pripremila: Marija Mažar                                 Foto: privatni arhiv i Ivor Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE