skip to Main Content
MENU
TV SVIJET BY TAMARA: MAJA UREMOVIĆ

TV SVIJET BY TAMARA: MAJA UREMOVIĆ

TV Svijet (Tamarin virtualni svijet) by TAMARA ROGIĆ

“AKO SE NEČEGA BOJIM, ONDA UPRAVO TO  TREBAM NAPRAVITI” – MAJA UREMOVIĆ

Ona je uspješna poslovna žena, supruga, majka, prijateljica. Njezin modni izričaj i osjećaj za lijepo ne prolazi ne zamijećeno gdje god da se zaputila.

Televizija je njezin posao i život, a samo za čitatelje Stiluete našla se s druge strane intervjua. Riječanka Maja Uremović – urednica emisije Extravagant otvorila nam je svoje srce.

Draga Majo, izuzetno mi je zadovoljstvo u našoj rubrici TV Svijet ugostiti osobu koja iza sebe ima stotine i stotine intervjua s mikrofonom u ruci. Mislim da si zaslužila ovakve rijetke prilike da se nađeš s druge strane 🙂 Kod tebe je sve počelo sasvim slučajno, prije puno godina na Ritv-u, a danas si urednica, donedavno i voditeljica svoje, sve popularnije lifestyle emisije Extravagant. Kada napraviš mali rezime – možeš li reći da je tvoj život ispunjen upravo poslom koji radiš, odnosno da živiš kroz ono što voliš raditi? Koja su najljepša iskustva koja si skupila kroz sve ovegodine?

„Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life“ – to bi tako nekako bilo kod mene. Najbolja stvar je što ja ni dan danas nemam osjećaj da mi je Extravagant posao, ne mrzim ponedjeljak, ne brojim dane do petka… Moj život je ispunjen mojim poslom, ali posao mi nije teret već naprotiv veliko zadovoljstvo. A ono najljepše što sam skupila kroz godine su poznanstva i prijateljstva. Sve moje najbolje prijateljice upoznala sam kroz moj posao i to je najljepši dio na kojem sam neizmjerno zahvalna.

Poznajem te i zato mogu sa sigurnošću reći da si pravi radoholičar i stalno u nekoj akciji. Uz to si i majka dva prekrasna sinčića. Ne mogu, a da te ne upitam kako sve to stižeš? Obitelj, uspješna karijera, dobro izgledaš…?

Mislim da se sve može sa dobrom organizacijom. Dan mi je ispunjen i stvarno ne znam što ću prije. Ali ne bunim se. Imam dobrog muža i svekrvu na koje se mogu osloniti u svakom trenutku. Kod nas se uvijek mora znati kad tko radi, tko koga kupi,tko ide kojim autom, tko kuha i sl. ☺)) Ali vjerujem da je tako u svakoj obitelji s malom djecom. Svaka čast ženama koje odaberu svoj život u potpunosti posvetiti djeci i obitelji, njihovu odluku neizmjerno cijenim. Međutim uz moje dvije male ljubavi i supruga koji su mi uvijek na prvom mjestu, posao mi je također važan i moram priznati da se ne bi osjećala dobro da sam samo majka i supruga.

A što se tiče izgleda, hm.. To ti je kod mene snađi se druže! 🙂 Imam sreću što poznajem jako puno kozmetičarki i frizerki pa mi izlaze u susret s terminima izvan radnog vremena. Često se zna dogoditi da se odem isfenirati u sedam ujutro ili na nokte kada djecu stavim na spavanje! 🙂 Najbitnije mi je da imam čistu kosu i uredne nokte

LaVie_0048LaVie_0045

Slažeš li se s tvrdnjom da su žene u zrelijim godinama samosvjesnije i da svoju ljepotu “bolje nose” ?

Slažem se u potpunosti. Dok sam bila mlađa zamarala sam se glupostima i bila puno nesigurnija. Sada mi je najbitnije da se ja dobro osjećam u svojoj koži.

Primijetila sam tvoju strast prema cipelama, torbicama i općenito modi. Što moda predstavlja za tebe? Otkrij nam što se našlo u vrećicama na tvom posljednjem shoppingu? 🙂

Nedavno sam obavila onaj najmrskiji dio koji radim svake sezone – preslagivanje ormara. I shvatila sam da imam toliko stvari za koje nisam ni znala da ove godine neće biti proljetnog shoppinga kod mene. Već danima se oni koji me dobro poznaju, pitaju do kada će trajati to moje stanje apstinencije. Ali evo otkrit ću vam da sam prije te faze kupila nekoliko stvari kod riječke dizajnerice Andree Anić, a čekam i da mi stignu jedne dobre sandale☺

Koliko su ti prijatelji važni u životu? Kakva druženja i način zabave preferiraš?

Nisam više tip od izlazaka do zore, do ponoći sam uvijek kući. Više volim druženje uz dobru hranu i vino. Nema boljeg izlaska nego kada se skupimo moje Ivana, Viviana, Milena i ja – smijeh i zabava su zagarantirani.

Jednom sam pročitala tvoju sjajnu izjavu da te u životu vodi moto “Ako se nečega bojim, onda upravo to trebam i napraviti.” Možeš li izdvojiti jednu situaciju u kojoj, ili koje te je bilo najviše strah a da si se tom osjećaju uspjela oduprijeti i napraviti neku malu, intimnu pobjedu?

Bojala sam se pokrenuti posao privatne produkcije u Rijeci u vrijeme kada to još nitko nije radio, ali pokazalo se dobrom odlukom. Bojala sam se pokrenuti portal u vrijeme najgore recesije, ali ni to nije loše prošlo. Sjećam se koliko me je ljudi u ranim počecima pokušalo razuvjeriti – govorili su mi da sam luda, da televizije propadaju, a ja otvaram tv produkciju, da novaca za marketing i oglašavanje nema. S te strane se osjećam pobjednikom; drago mi je da sam im dokazala da su bili u krivu.

Još se nečeg bojim i znam da ću i to uskoro pokrenuti. Ne mogu vam još reći, ali saznat ćete uskoro!

Privatno sam se uvijek bojala da neću biti dobra mama. Uz moj posao, rokove, montaže i snimanja – pitala sam se kako će to izgledati kada jednog dana budem imala djecu. Ja sam imala najbolju mamu na svijetu, bez koje sam nažalost ostala premlada. Ako sam ja samo upola dobra mama, kao što je ona bila meni onda sam sigurno obavila dobar posao. A sudeći prema osmjesima mojih sinova, mislim da sam na dobrom putu.

Za kraj, saznali smo da si jedna od organizatorica humanitarne akcije koja uskoro kreće, možeš li nam otkriti o čemu je točno riječ?

Extravagant u suradnji sa LaVie studiom već godinama snima modne editorijale i skupio se popriličan broj dobrih fotografija, za koje nam je žao da „stoje“. Nedavno smo došli na ideju da najbolje fotografije otisnemo na majice, te prodajom skupimo novac za one kojima je to potrebno. A i same majice poprilično dobro izgledaju, pa vjerujemo da ćemo nekim našim sugrađankama osvježiti i proljetni styling.

Koristimo priliku da i sve naše čitatelje pozovemo na reviju nakita i modnih dodataka Extravagant Glitter party  večeras u Fashion caffeu Lobby,  s početkom u 19h.!

11113840_1007152849319379_8345266239269753523_n

Foto: Viviana Lokmer Sulina, Željko Cindori, ustupila M.U.

Pripremila: Tamara Rogić

TV SVIJET //Tamarin virtualni svijet// – je rubrika koja će za vas obrađivati brojna zanimljiva pitanja iz svijeta glazbe, sporta, managementa i drugih. Gosti rubrike uvijek će biti zanimljivi pojedinci iz Hrvatske ali i izvan granica Lijepe naše. Saznajte nepoznato o poznatima. Želim ovim pričama dati mali virtualni uvid u neke tuđe svjetove. Vjerujem da ćete se u nekim pričama pronaći, neke će vas potaknuti na razmišljanje, neke inspirirati… Svakog četvrtka imate na raspolaganju jedno virtualno putovanje u nečiji komadić srca. Uživajte!

tamara

S ljubavlju očekujem vaše komentare.

Facebook KOMENTARI

Back To Top