ZTC

Ljeto je idealno doba godine za uživanje na otvorenom, odlaske u prirodu ili posjetu festivalima na otvorenom! Razveselila nas je vijest da se naša Rijeka uskoro ugostiti jedan vrlo zanimljiv festival: Porto etno – festival koji spaja glazbu i gastronomiju nacionalnih manjina Rijeke i županije. Program već miriše, međunarodni glazbeni gosti polako pakiraju kofere, samo Vi još nedostajete!

U subotu, 9.9. od 18 h dvorište kompleksa Benčić zablistat će u šarolikom sjaju uz dodatak odlične glazbe i primamljivih mirisa domaćih jela.  Čak sedamnaest nacionalnih manjina i društava prijateljstva Rijeke i Primorsko-goranske županije na različite će načine doprinijeti bogatom programu. Natuknut ćemo vam samo da će se pripremiti brojna jela prema tradicijskim receptima. Svi znamo da se kuhati ne može bez inspiracije, no zato ćemo uživati u ritmovima sjajne glazbe međunarodnih bendova koji će zadovoljiti tradicionalno-suvremene glazbene okuse.

Presretni smo što je Rijeka dom upravo ovakvih manifestacija, koje slave različitost i međusobno podržavanje te nas uče o različitim kulturama, tradicijama i običajima. Pred nama je odličan festival u kojem će uživati i djeca i odrasli, ostanite u toku jer uskoro otkrivamo više!

Pripremila: Stilueta
Izvor: rijeka2020.eu/project/porto-etno/

Vaši komentari