U Rijeci, 2008. godine u namjeri socijalnog osnaživanja, unapređenja kvalitete života djece, mladih i odraslih, promicanja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i društvenog angažmana djece i mladih, te edukacije i rehabilitacije i kulture osnovana je udruga …I DJECI S LJUBAVLJU! Udruga provodi razne projekte i aktivnosti u kojima se potiče volontiranje, ljudska prava i pospješuje humanost i demokratizacija društva, a unaprjeđenje, poboljšanje životnih uvjeta djece i mladih u ustanovama, bolnicama, vrtićima te drugim ustanovama za nezbrinutu djecu, pružanje psihocosijalne pedagoške pomoći, prikupljanje donacija u svrhu unaprijeđenja i poboljšanja uvjeta u bolnicama vrtićima te ostalim ustanovama glavni su njihovi ciljevi.

Udruga …i djeci s ljubavlju sa splitskom udrugom VIDIM u Splitu je održala press konferenciju “Želim vježbati vid”. “Udruga …i djeci s ljubavlju“ iz Rijeke u sklopu nositelja i inicijatora nacionalnog projekta “ŽELIMO VJEŽBATI VID” 03. kolovoza 2018. povodom dolaska u Split potpisala je partnerstvo sa Hrvatskom udrugom slabovidnih “VIDIM” iz Splita u prostorijma Gradskog kotara “Spinut”.

Projekt “Želimo vježbati vid”, udruga …i djeci s ljubavlju pokrenula je u 2017. godni, a cilj projekta je podizanje svijesti društva i javnosti o važnosti vida i edukacija građana o problemima sa kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama u vidu, ali i najvažnije od svega i s poteškoćama s kojima se susreća djeca, te problematici slabovidne djece.

Prva slijedeća aktivnost na jesen je sudjelovanje sportskih skupina iz Splitsko dalmatinske županije u fotografiranju i kreiranju kalendara za 2019. godinu a u svrhu senzibiliziranje šire javnosti. U RH prema podacima HZZJZ 2017.registrirano 17.979 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost. U RH se prati broj osoba oštećenje vida, ali samo kod onih kod kojih postoji invaliditet temeljem tog oštećenja.
#zelimovjezbativid

Nacionalni projekt “Želimovježbati vid” je pod Pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Podršku je dalo Ministarstvo zdravstva te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, KBC Rijeka, te NZZJZ Rijeka. Podršku projektu pružio je i Prvi Hrvatski vratar Hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, prva Hrvatska sanjkašica Daria Obratov.

Foto: PR
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE