ZTC

Adopta, udruga za potporu posvajanju, u petak i subotu, 26. i 27. svibnja, organizira Vikend posvojenja u Lovranu i Rijeci.

Ovogodišnji se Vikend posvojenja bavi temama o kojima se malo govori, a koje su bitne za posvojiteljsku i stručnu zajednicu.

U petak u 12 sati u Gradskoj se vijećnici u Rijeci (Korzo 16) održava stručna edukacija „Identitet posvojenog djeteta i sustav podrške”. Ta će se edukacija, namijenjena stručnjacima iz područja socijalne skrbi, baviti specifičnostima posvojiteljskih obitelji i mladih posvojenih osoba u procesu formiranja identiteta. Naime, pružajući im pravovremenu pomoć te potporu socijalni ih radnici u tom procesu mogu osnažiti.

Na istom mjestu u 17 sati počinje radionica za posvojitelje i potencijalne posvojitelje „Kako razgovarati s okolinom o posvojenju“. Ta je interaktivna radionica zamišljena kao mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustava.

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Rijeci (Trg 128. brigade Hrvatske vojske 6) djeca će u subotu u 11 sati moći sudjelovati u zanimljivoj Adoptinoj čitaonici i radionici. Djeca će pritom dobiti Knjigu o obitelji, slikovnicu koja govori o različitostima.

Vikend posvojenja se provodi u sklopu projekta Centar posvojenja uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Potporu projektu daju i Grad Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka te Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Lovrana.

O Adopti:

Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Cilj udruge je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djeluje na stvaranju pozitivnog, ugodnog i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvojenjem.

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE