S prvim danima jeseni pravo je vrijeme da počnemo razmišljati o eventima koje želimo posjetiti, ali i odličnim filmovima koje želimo pogledati. Na neko vrijeme zaboravit ćemo na plaže, koktele i tulume uz bazen, vrijeme je za prve jaknice, zatvorene cipele i događanja poput filmskog festivala na zatvorenom. Naša Rijeka od sutra će ugostiti upravo takav event – od 6. do 9. rujna održat će se  prvi Međunarodni festival povijesnih dokumentarnih filmova History Film Festival.
Na festivalu će se predstaviti čak 72 filma, dok žiri čine  njemački povjesničar Reinhard Heydenreuter, filmologinja iz Pariza Helena Fantl, filmski kritičar iz Niša Dejan Dabić, autor dokumentarnih filmova i televizijski urednik iz Zagreba Domagoj Božidar Burić i filmolog iz Rijeke Boris Ružić. 
Dodijelit će se nagrada Grand Prix za najbolji film u cjelini, nagrada publike, nagrade za najbolji televizijski film te najbolji nezavisni film kao i strukovne nagrade za najbolju režiju, scenarij, snimatelja, montažu, skladatelja glazbe i producenta. Projekcije će se održavati u dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, a više informacija možete potražiti na WEB STRANICI.
Očekuje nas uzbudljiva jesen u kojoj planiramo uživati maksimalno! Počinjemo već sutra s odličnim kulturnim događanjem za ljubitelje filma.
Pripremila: Katja Grubiša
Izvor: historyfilmfestival.com
Vaši komentari
DUX NEKRETNINE