ZTC

Riječka modna poslastica CITY 45 20 održala se protekli vikend na Trsatskoj gradini i oduševila posjetitelje. Pozitivne reakcije svakodno stižu za sve prekrasne kolekcije i dizajnere koji su svoj rad predstavili na ovoj modnoj manifestaciji. Među svim dizajnerima našla se i jedna riječka škola, Trgovačka i tekstilna škola čije su dvije kolekcije izradile i osmislile učenice 3d, smjera krojač, pod mentorstvom prof. Sanje Jagić Hviždalek, a pri izlasku na modnu pistu kolekciju su pratile i predivne torbe iz riječkog dućana Borša!

ZTC

Dvije kolekcije Trgovačke i tekstilne škole predstavljene na modnoj poslastici CITY 45 20 su kolekcija modela osmišljena u mornarskom stilu gdje smo imali priliku vidjeti razne modele haljina, hlača i suknji izrađenih u kombinaciji plave i bijele boje od tkanine s naborima koje čine zanimljivu formu. Druga kolekcija modela osmišljena je na temu Zagrebački zdenci i fontane, a ovom kolekcijom u Trgovačka i tekstilna škola sudjelovala je na državnom natjecanju Dani odjeće 2018. u Zagrebu i osvojila 2. mjesto. Svečane, lepršave i ženstvene odjevne kombinacije haljina i hlača u pastelnoj mint boji satena odišu nježnošću i obrisima orjentalnog uzorka na rubovima. Lepršavost modela upotpunjena je mrežastim prozirnim tkaninama, a spoj satena i tila u mint boji neodoljivu podsjeća na lakoću postojanja nepresušnih izvora vode.

Nama je posebno drago vidjeti ovako mlade i talentiranje ljude, te smo sa zadovoljstvom predstavili njihove kreacije, a nadamo se da će i djevojke nastaviti s dobrim radom te ćemo se još koji put susresti u budućnosti.


Foto: Ivor Mažar

Kancelarija bar