ZTC

ZTC je već 6. godina s nama, a tim povodom sprema se i velika proslava. Rezervirajte ovaj vikend, 7.i 8. rujna za odličnu zabavu i bogat program za sve generacije u omiljenoj shopping oazi mnogih Riječana. Program obuhvaća zabavan sadržaj za sve dobne skupine s naglaskom na djecu i obitelj. Šesti rođendan obilježit će ležeran program pun ritma, zabave i veselja.

ZTC

U sklopu proslave rođendana, treći po redu, festival mladih RiSONGić, tradicionalno će se održati u gradu Rijeci. Poseban po činjenici da okuplja iznimne mlade talente koji svojim izvedbama i glasom veličaju glazbenu tradiciju našeg primorskog kraja. Riječka glazbena scena je oduvijek privlačila pozornost na našim prostorima bilo da je riječ o tradicijskoj, čakavskoj glazbi, o pop glazbi ili o punku ili rocku, uvijek je bila riječ o kvalitetnoj glazbi i pravom izvornom suveniru grada Rijeke.

Pojedinci i grupe koji su obilježili svojim glazbenim stilom ovaj grad su svakako: Denis&Denis, Cacadu look, Grad, En Face, Fit, Paraf, Laufer, Let 3, Urban, Radojka Šverko, grupa Eni, Marko Tolja, Tina Vukov….niz je beskonačan. A neke od pjesama koje ćemo čuti ove godine su O čemu pričamo, Prekrasan dan, Putujem, Slušam kako dišeš, Zami me sobun sakamo, Tuga dolazi kasnije, Zaplesale su sjene… i mnoge druge.

Rijeka je u svojoj tvrdoglavosti i (ne)okrenutosti ka trendovima i modi živjela svoje note i sama sebi bila svoj „trade mark“. Iz gomile sličnih i istih, u Rijeci su se rađale autohtone note i vlastita obilježja i upravo zato je važno da naša djeca i mladi nastave glazbeno označavati ovaj grad koji će tako zauvijek zadržati oznaku grada u kojem se drugačije svira.. Festivalom RiSONGić nastoji se oživjeti stara riječka glazbena scena ali i omogućiti da se rasadnik pravih riječkih glazbenika i dalje širi, rađa, svira i ostavlja neizbrisiv žig na hrvatskoj glazbenoj sceni i zato ako želite osjetiti dah riječke glazbe dođite i podržite mlade na ovom jedinstvenom festivalu.

RiSONGić festival je pravi riječki centar mladih nada, događanje koje nam svakim izdanjem pokazuje kvalitetu i osebujnost naših mladih talenata! Ove godine nam se pridružuje Sandro Bastiančić, poznati glazbenik koji će pobjedniku/pobjednici napisati autorsku pjesmu! Vidimo se 07.09., u 20 sati u ZTC-u!

Foto: ZTC

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar