Zagrebački koncept dućan Hysteria predstavlja novi dizajnerski brend u svojoj ponudi MDK – Miranda Kaloudis

U Zagreb je stigao švicarski brend MDK – Miranda Kaloudis. Torbe ove originalno grčke dizajnerice od danas se ekskluzivno mogu pronaći u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9. Posebnost ovih torbi leži u samoj izradi, multifunkcionalnosti i materijalu, a zasigurno najveću pažnju izazvat će torba TESRIS Piñatex®, namijenjena onima koje vole nositi biljne materijale. Naime, ta luksuzna crna ruksak torba napravljena je, ni više ni manje, nego od vlakana lišća ananasa! Model Tesris nije jedini koji dolazi u tom materijalu pa se tako u ponudi nalaze i modeli PAN i NEO od Piñatex®-a. Ova impresivna kolekcija torbi ove će vas zime zasigurno osvojiti.

MDK – Miranda Kaloudis brend je grčke dizajnerice Mirande Kaloudis sa sjedištem u  Zürichu. Komadi koje dizajnira orijentirani su na cijelu sezonu, a fokus cijele linije leži na razmišljanju o postavku proizvoda, dekonstrukciji istoga i spajanju na potpuno novi način. Zato je svaka MDK torba multifunkcionalna te preslagivanjem naramenica dobivamo potpuno novu torbu. U tom procesu odjeća i dodaci spojeni su u hibride, povećavajući tako udobnost nošenja te time nadograđujući tijelo. Ispod minimalističkog i geometrijskog dizajna uvijek se može pronaći razigrana iskoristivost.

Stalna inspiracija za konstrukciju i oblike torbi dolazi iz prirode i geometrije, a izbor kvalitetnih materijala iznimno je važan za ovaj dizajn orijentiran budućnosti. Tehničke i vodonepropusne tkanine suočavaju se visoko kvalitetnim kožama i pamuku. Priroda nasuprot tehnologije, prošlost nasuprot budućnosti. Očite suprotnosti sukobljavaju se tijekom procesa oblikovanja stvarajući futurističku estetiku. Ishod ima urbani, čisti i avangardistički izgled.

Posebna priča stoji iza TESRIS Piñatex® torbe ruksaka. TESRIS Piñatex® luksuzni je modni dodatak koji nevjerovatno izgleda kao prirodna koža, a izrađen je od vlakana lišća ananasa za sve one koje vole nositi biljne materijale. Piñatex® je prirodni, inovativni i patentirani novi materijal, izrađen od vlakana lišća ananasa koje su prikupile partnerske poljoprivredne zadruge na Filipinima. Piñatex® vlakna su nusproizvod žetve ananasa, a za dobivanje sirovine nije korištena dodatna zemlja, voda, gnojivo ili pesticidi. Uz model TESRIS, u ponudi se mogu pronaći i modeli PAN i NEO izrađeni od tog zanimljivog prirodnog materijala.

U Hysteriji se također nalazi i KIONAS, stilistička minimalistička multifunkcionalna ruksak torba koja se može nositi na čak osam različitih načina, kao veliki ruksak, mali ruksak, ručna torba ili torba na rame. U sve četiri varijante bira se uži ili standardni oblik.

Hysteria je mali dućan s velikim idejama koji se nalazi u dvorištu Tesline 9. Nastao je prije godinu i pol dana kao želja vlasnice Saše Maksimiljanović za okupljanjem umjetnika i dizajnera na jednom mjestu. Uz vlastite brendove Maks, bi.bi, Vrecha&Co., u Hysteriji se nalaze i domaći dizajneri nakita Smiljka Franjić i M’art’a, grčki brendovi Aumorfia i Ioanna Liberta, pariški Durié i od danas švicarski MDK – Miranda Kaloudis.


Izvor: PR

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE