skip to Main Content
MENU
TORBE NAPRAVLJENE OD VLAKANA LIŠĆA ANANASA POSEBNOST SU IMPRESIVNE KOLEKCIJE NOVOG BRENDA!

TORBE NAPRAVLJENE OD VLAKANA LIŠĆA ANANASA POSEBNOST SU IMPRESIVNE KOLEKCIJE NOVOG BRENDA!

Zagrebački koncept dućan Hysteria predstavlja novi dizajnerski brend u svojoj ponudi MDK – Miranda Kaloudis

U Zagreb je stigao švicarski brend MDK – Miranda Kaloudis. Torbe ove originalno grčke dizajnerice od danas se ekskluzivno mogu pronaći u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9. Posebnost ovih torbi leži u samoj izradi, multifunkcionalnosti i materijalu, a zasigurno najveću pažnju izazvat će torba TESRIS Piñatex®, namijenjena onima koje vole nositi biljne materijale. Naime, ta luksuzna crna ruksak torba napravljena je, ni više ni manje, nego od vlakana lišća ananasa! Model Tesris nije jedini koji dolazi u tom materijalu pa se tako u ponudi nalaze i modeli PAN i NEO od Piñatex®-a. Ova impresivna kolekcija torbi ove će vas zime zasigurno osvojiti.

MDK – Miranda Kaloudis brend je grčke dizajnerice Mirande Kaloudis sa sjedištem u  Zürichu. Komadi koje dizajnira orijentirani su na cijelu sezonu, a fokus cijele linije leži na razmišljanju o postavku proizvoda, dekonstrukciji istoga i spajanju na potpuno novi način. Zato je svaka MDK torba multifunkcionalna te preslagivanjem naramenica dobivamo potpuno novu torbu. U tom procesu odjeća i dodaci spojeni su u hibride, povećavajući tako udobnost nošenja te time nadograđujući tijelo. Ispod minimalističkog i geometrijskog dizajna uvijek se može pronaći razigrana iskoristivost.

Stalna inspiracija za konstrukciju i oblike torbi dolazi iz prirode i geometrije, a izbor kvalitetnih materijala iznimno je važan za ovaj dizajn orijentiran budućnosti. Tehničke i vodonepropusne tkanine suočavaju se visoko kvalitetnim kožama i pamuku. Priroda nasuprot tehnologije, prošlost nasuprot budućnosti. Očite suprotnosti sukobljavaju se tijekom procesa oblikovanja stvarajući futurističku estetiku. Ishod ima urbani, čisti i avangardistički izgled.

Posebna priča stoji iza TESRIS Piñatex® torbe ruksaka. TESRIS Piñatex® luksuzni je modni dodatak koji nevjerovatno izgleda kao prirodna koža, a izrađen je od vlakana lišća ananasa za sve one koje vole nositi biljne materijale. Piñatex® je prirodni, inovativni i patentirani novi materijal, izrađen od vlakana lišća ananasa koje su prikupile partnerske poljoprivredne zadruge na Filipinima. Piñatex® vlakna su nusproizvod žetve ananasa, a za dobivanje sirovine nije korištena dodatna zemlja, voda, gnojivo ili pesticidi. Uz model TESRIS, u ponudi se mogu pronaći i modeli PAN i NEO izrađeni od tog zanimljivog prirodnog materijala.

U Hysteriji se također nalazi i KIONAS, stilistička minimalistička multifunkcionalna ruksak torba koja se može nositi na čak osam različitih načina, kao veliki ruksak, mali ruksak, ručna torba ili torba na rame. U sve četiri varijante bira se uži ili standardni oblik.

Hysteria je mali dućan s velikim idejama koji se nalazi u dvorištu Tesline 9. Nastao je prije godinu i pol dana kao želja vlasnice Saše Maksimiljanović za okupljanjem umjetnika i dizajnera na jednom mjestu. Uz vlastite brendove Maks, bi.bi, Vrecha&Co., u Hysteriji se nalaze i domaći dizajneri nakita Smiljka Franjić i M’art’a, grčki brendovi Aumorfia i Ioanna Liberta, pariški Durié i od danas švicarski MDK – Miranda Kaloudis.

Izvor: PR

Facebook KOMENTARI

Back To Top