ZTC

Priznajemo, teško je razmišljati o jeseni kada nam je Instagram feed još uvijek preplavljen razglednicama iz svih krajeva svijeta, koktelima, pelikanima i prekrasnim plažama, a i sami još uvijek priželjkujemo barem sunčanje na obližnjoj plaži. No, datum na kalendaru te povremene kiše, upozoravaju nas da se jesen potiho šulja u naš grad.

Sigurna sam da među vama postoje oni koji preferiraju upravo hladnije dane pred nesnosnih vrućinama, stoga im popisi zašto se veseliti jeseni, za pravo i nisu potrebni. Pa ipak, za sve vas koje čeznutljivo ispijate posljednje koktele, pripremili smo top 5 razloga zašto ćemo jesen pozdraviti s osmijehom na licu.

Stilueta nije primarno modni portal pa ipak, možda ste i sami primijetili, osobno smo velike zaljubljenice u modu, stoga nećemo lagati kada kažemo da se jeseni iznimno veselimo zbog toplijih modnih krpica. Čizmice, baloneri, kape i šalovi definitivno su nešto čemu se iznimno  veselimo. Priznajemo, vrijeme je i za jesenski shopping kako bismo obnovili garderobu prije povratka na posao, fakultet, školu i slično…

Također, jesen znači ugodne temperature zbog kojih ćete moći nesmetano uživati na otvorenom (kada vam kiša ne pokvari planove). Napokon možete otići na sve one šetnje u prirodi za koje je ovog ljeta bilo jednostavno prevruće. Možda jeste veliki ljubitelj ljeta, ali vjerujem da nitko ne uživa u tjednima kada se temperature prerastu i 35 stupnjeva.

Spomenuli smo prirodu, definitivno jednu od stavki zbog kojih je jesen još slađa. Vrijeme je ovo u kojem prirodu mijenja boje, lišće šušti pod nogama, a omiljeni plodovi sazrijevaju. Sladoled će uskoro zamijeniti miris svježe pečenih kestena zbog čega se i sami jako veselimo.

Jesen znači povratak u svakodnevnu rutinu, bilo da se radi o odlasku u vrtić, školu, fakultet ili posao, pred vama su novi osobni, ali i poslovni izazovi kojima treba pristupiti na pravi način. Ne postoji ništa loše u promjeni, ona donosi novi nalet energije i inspiracije koja nas pokreće. U moru i suncu smo dovoljno uživali, vrijeme je za preokret!

Te za kraj, ona očita stavka kojoj se mnogi raduju najviše – bliže se zimski blagdani. Nećete se niti okrenuti, a trgovine će zasjati u božićnom ruhu, kupovat će se prvi pokloni i peći ukusni kolačići. Mmmm jesen pred nama već je postala slađa, zar ne?

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: Unsplash

 

Vaši komentari