ZTC

Balzam za usne apsolutni je must have u svakoj kozmetičkoj torbici, posebice u hladnim zimskim danima kada usne potrebuju dodatnu njegu i hidratizaciju. Danas sam izabrala nekoliko klasika, nekoliko noviteta, no baš svaki od ovih balzama poseban je na svoj način te prepun kvalitetnih, njegujućih sastojaka. Usne su nježne i blage i pri nižim temperaturama koje su nas snašle trebaju našu dodatnu pažnju i zaštitu stoga krenimo na ovo beauty putovanje…

Započinjemo sa vječnim klasikom Melemom, kojeg obožavaju baš sve generacije. Jeste li i vi otkrili njegove čari? Svakako ga preporučujem.

Biobaza  je ove zime predstavila posebnu, zimsku limitiranu kolekciju proizvoda za njegu kože lica i usana. Danas sam izabrala upravo balzam SKIBALM, svakako ga preporučujem za svakodnevnu upotrebnu – ne samo na skijanju! 

Za ljubiteljice noviteta simpatični EOS balzami za usne savršen su odabir. Osim što divno izgledaju, prepuni su hranjivih sastojaka, koji će u trenu hidratizirati vaše usnice…

“It started with a kiss”, postoji li bolji naziv za balzam za usnice? Ovaj veoma poseban primjerak iz Lusha, osim što njeguje usnice, ostavlja prekrasnu crvenu boju. 

Veoma luksuzan L’OCCITANE balzam za usne probudit će pravu božicu Arlesiene u vama 🙂 Cijela kolekcija je apsolutno neodoljiva stoga ne možete pogriješiti niti sa balzamom za usne!

Photo: facebook stranice navedenih brendova

Pripremila: Katja Grubiša