Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe The Frajle. Četiri vokala i dvije akustične gitare ne mogu nikako dočarati što The Frajle ustvari jesu. One svoju publiku osvajaju nastupima od 2009. godine, a njima uspjeva ono što mnogima nije pošlo za rukom, da tokom koncerta podjednako drže publiku napetom izvodeći numere koje stilski obuhvaćaju i čardaš, pop rock ali i šansonjerske melodije. Ponekad se čine kao kabaretska skupina, ali ono što ih posebno izdvaja od ostalih izvođača je i upečatljiva kostimografija koju ove dame savršeno nose. Jedva čekamo njihov nastup 26. srpnja u sklopu Ljeta na gradini, i tim povodom ove dobitnice mnogih nagrada i priznanja, izvrsne glazbenice i prije svega odlične zabavljačice odlučile su nam otkriti nešto o svom bendu ali i što ih je to istinski povezalo s Rijekom, te vesele li se svom nadolazećem koncertu u predivnom ambijentu Trsatske gradine.

Vaš spot „Ma daj, lutko“ snimljen je na Jadranu, točnije u susjednoj nam Opatiji. Kakvo je to za vas bilo iskustvo i kako to da ste izabrale Opatiju?

Opatija nam je ukrala srce od prvog puta kad smo bile! Pjesma je prava morska avantura i priča je potpuno odgovarala ljepoti Opatije! Ekipa na čelu s Filipom Filkovićem Philatzem je uradila sjajan posao, a glumci su bili naš prijatelj Mario Radić, nećak poznatog glumca Žarka Radića i mlada glumica Sementa Rajhard. Spot je pomalo retro i za tako predivan grad nije potrebna nikakva dodatna scenografija za snimanje! Uživali smo!

Poznate ste po tome što, osim autorskih skladbi, u svom „frajlovskom“ stilu pjevate obrade brojnih uspješnica s ovih prostora. Kako birate pjesme koje ćete obraditi i otpjevati publici u svom aranžmanu?

Od starta smo poznate po obradama u “našem” ruhu i drugačijim aranžmanima pa pjesme dobiju neki novi oblik. Nama je to veliki izazov i ljubitelji smo naročito onih malo starijih pjesama. Pjesma sama dođe do nas! Dogodi se da jedan period privatno pjevušimo neku pjesmu pa se ona ubrzo nađe obrađena u našem repertoaru! Opus Zdenka Runjića već uveliko nam je prirastao srcu. Pripremamo i jedan projekt vezan za obrade! Još malo strpljenja, do kraja godine i bit će iznenađenje za sve vas!

Ovo nije prvi puta da nastupate u Rijeci, već ste nekoliko puta gostovale u našem gradu i okolici, a publika vas željno iščekuje ponovno. Postoji li neka tajna veza između vas i Rijeke? Kako biste okarakterizirale riječku publiku?

Postoji! Tajna je ljubav na prvi susret! Zavoljeli smo se od prvog puta! Toliko neposredna, vesela i raspjevana publika, od prve pjesme, bez treme i ustezanja! Poznaju apsolutno svaku pjesmu i uvijek su spremni za nešto novo od nas! I svaki put je sve veća! Rado joj se uvijek vraćamo!

Što spremate za koncert na Trsatskoj gradini? Što publika može očekivati?

Dobar provod puna 2 sata! Mada, nikad ne gledamo na sat, pjevat ćemo i plesati dok nas služi glas i žice! Prvi put u tom predivnom ambijentu! Jedva čekamo taj 26.!

Kakvi su planovi Frajlama za budućnost?

Uskoro izlazi live album, a pred kraj godine album s obradama i još iznenađenja! U tijeku je morska turneja duž obale, a prevodimo i pjesme na strane jezike! Uskoro nas čeka Italija, a nadamo se onda i dalje u svijet! Mi smo spremne!

Foto: PR
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE