Započeti dan uz finu kavu mnogima je, poput meni, savršen uvod u sve što dolazi. No, započeti dan uz priliku da me našminka jedna od najdražih make up artistica i predraga osoba, Katarina Babić, posebno je zadovoljstvo. Iako samozatajna i skromna, ona najviše voli da njezin rad priča njezinu priču ispred objektiva brojnih editorijala koje smo i mi objavili, no privela sam je na kavicu finih razgovora i uvjetovala da nam konačno otkrije više o sebi.

Dodajmo tome  i mali izlazak iz zone ugode te poziranje ispred našeg fotoaparata i imamo prekrasnu priču koju još jednom pričamo s urbanim i kultnim riječkim Teatro Lounge Barom.

Katarina Babić, MUA

Ljubav prema make up-u, kada je sve počelo?

-Ljubav prema make up-u je dolazila postepeno kroz godine,krenuvši još od srednje škole. Ideja da bi se zbilja mogla baviti  make up-om,došla mi je nakon šta sam počela šminkati svoje bliske prijateljice i shvatila da je to ono šta volim raditi.

Znam da jako lijepo šminkaš druge, no kakva si kad je o tvom licu riječ, voliš li se šminkati?

-Uživam se šminkati. Za mene ,to je opuštajući proces pa si uvijek uzmem dovoljno vremena i guštam u tome.

Gledajući druge žene koje najčešće pogreške pri šminkanju primjećuješ?

Izdvojila bi tu možda ne odgovarajuću nijansu i težinu  pudera na licu.

S make up-a lagano selim na  modu. Jako mi se sviđaju tvoje ležerne casual kombinacije, imam li dobar osjećaj da se najbolje osjećaš u rasparanim trapericama i t-shirt majicama?

Imaš i predobar osjećaj šta se toga tiče.

A što biraš za svečane prilike?

-Jednostavne haljinice ili haljine,ovisno o kakvoj prigodi je riječ.

Znam da voliš biti iza kamere i sređivati modele, no moraš mi otkriti kako ti se svidjela uloga ispred objektiva, je li bilo strašno? 

Svakako da nije bilo prestrašno. Preživjela sam…hahaha… Ipak bilo je zabavno i čudno u isto vrijeme.

Eto, tako to biva, njoj su iskustva s nama zabavna i čuda, a meni sva iskustva s njom zabavna i predivna! Katarina, puno sreće ti želim i dalje, jedva čekam da realiziraš onu ideju koja čeka svoj tren,  a onda već znamo gdje ćete imati prilike čitati o tome.

I ovo proljeće u Rijeci miriše na cvijeće, more i finu kavu u Teatru…

Pripremila: Marija Mažar                    Foto: Ivor Mažar

ZAHVALA: TEATRO LOUNGE BAR