ZTC

Što ima bolje od fine kave u Teatro Lounge baru dok vas lagano ometa vreva koja spaja srce grada – tržnicu i Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca čineći nevjerojatne kulise u kojima bi uživao svaki gost grada na Rječini?

Bolje od toga je samo ta ista kava u dobrom društvu, a ja sam imala priliku uživati imajući na umu da su oba uvjeta ispunjena.

Damira Raković Broz vlasnica je Holističkog beauty studija Aya u centru Rijeke  i već sada naslućujete sigurno – posebna žena, posebne i snažne energije. Karizmatična i vrlo susretljiva na momente me toliko uvukla u svoja razmišljanja i priču da sam u potpunosti zaboravila na svoju ulogu „ispitivača“ i pustila sam da razgovor ide tamo gdje treba ići…

Ženski ugodni razgovori uz Teatro kavicu…

A upravo takva je i Damira, iako uspješna u poduzetničkim vodama, govor intucije najveći je oslonac za ovu zanimljivu damu. Beauty studio s duhovnim predznakom nije uobičajen, no Aya se u Rijeci brzo nametnula kao jedna od omiljenih beauty adresa i oaza ljepote, mira i opuštanja. Svaki kutak uklapa se u viziju koja donosi samo prirodno i samo najbolje,  a hrana za tijelo i duh ono je što danas svima treba.

„Stazama terapeutskog rada krenula sam 2005 godine u Irskoj, nakon završenog College of Beauty Therapy u Dublinu, gdje sam po prvi puta otkrila iskustvo dodira. Fascinacija koja je tada započela putem brige o ljepoti, traje i danas, u međuvremenu se razvila u umijeće dodira, koji je odredio moj životni put u holističke terapije..“

No, to je tek početak, Damira je probala brojne duhovne i beauty tehnike diljem svijeta neprestano pomičući svoje granice, spremna na nova znanja koja koristi u radu s klijentima i klijenticama čudeći se i istovremeno upijajući nevjerojatna iskustva!

“Kada čovjek krene živjeti iskreno i u skladu sa svojim bićem i prestane robovati pravilima koja mu nameće um. Tada postaje slobodan i više se ne boji ni uspona, ni padova, jer jednostavno shvaća da su sve promjene zapravo dio našeg života. Na nama je da budemo zahvalni na svemu, da budemo protočni na našem putovanju i da se jednostavno pustimo da živimo.. Za to su nekome potrebne razne tehnike, nekome vjera, nekome novac, nekima istina..ali zapravo, sve ovo svjesno mi odabiremo svaki novi dan. Meni osobno na tom putu pomažu knjige, Yoga, meditacija, zdrava hrana, pozitivni ljudi i trenuci u kojima si dozvolim slušati sebe.”

Obožava putovati, a za putovanje koje joj je promijenilo život navodi Indiju. Iako je bila spremna na izlazak iz zone ugode, sve što ju je dočekalo kaže  – apsolutno ju je iznenadilo.

Svjesna da nas upravo takva iskustva oplemenjuju i mijenjaju naše živote, Indiji se namjera vratiti spremna usvojiti nova znanja i vještine koje će implementirati u svojem  radu s klijentima.

„U slobodno vrijeme, veliki sam zaljubljenik u istočnjačke tehnike i iscjeljujuće metode rada na tijelu. U Makronovi Zagreb završila sam trogodišnje školovanje iz tradicionalne kineske medicine i Shiatsu terapije. Između ostalog, prakticiram Thai yoga masažu i pohađam obuku za Yoga učitelja.“

Kvaliteta naših života ovisi o spoju svih iskustva, svjetovnih i duhovnih kojima se danas pridaje posebna pažnja. Dok je nekad bio tabu pričati o duhovnim sferama, Damira je jedna od onih žena koja svijet ne promatra, ona ga dotiče, upoznaje, prespituje  i u njemu apsolutno uživa što ju čini idealnom sugovornicom.

U našu je Rijeku došla radi ljubavi, nemajući kontakte u svom novom gradu, slijedila je svoj poziv i otvorila salon koji je svojom filozofijom i energijom istaknuo se i zaživio, a s obzirom na životnu radoznalost vlasnice, uživat ćemo prateći u kojem će se smjeru posao razvijati.

U životu imate dvije opcije: pustiti životu da vas vodi ili dopustiti sebi da vi vodite život putem koji vi birate. 

Vjerujemo da će ova dama biti naša gošća vrlo brzo jer neke ideje koje smo samo kratko dotakli imaju veliku težnju da postanu velike prilike, no bez forsiranja, vođena ljubavlju prema svijetu oko sebe i govoru unutarnjeg ja, kad dođe vrijeme da zažive, znat ćemo.

Baš kao i znamo da treba slijediti svoje srce jer ono zna put naše duše što upravo znači i Aya, ime koje otkriva svu svestranost i jedinstvenu viziju centra koji savršeno otkiva ženu koja se samozatajno krije iza cijele priče. Našu Damiru kojoj smo za kraj postavili pitanje: Kako biti sretna i ispunjena žena:

“Sretna i ispunjena žena postaje se svakodnevnom odlukom i svjesnim odabirom da budemo iskrene prema sebi, čujemo sebe i slušamo svoje srce, te da se ne plašimo djelovati u skladu sa porukama koje dobivamo putem naših emocija. Jer mi žene, satkane smo od osjećaja i ako im ne dozvolimo da slobodno teku i da se izražavaju u svojoj punoj istini, tada jednostavno venemo.
Moj osobni izbor je uvijek da rastem…”

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

ZAHVALA : TEATRO LOUNGE BAR

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE