ZTC

Svi koji su ikada stupili na pozornicu, znaju da je osjećaj čudesan. Oni koji taj osjećaj vole, zaljube se u kazalište. Teatar Happy Things Academy osim tijekom sezone, taj osjećaj nosi i u ljeto, i to već četvrto zaredom – ljetni tečaj glume za djecu i mlade. U našoj Rijeci!

 „Škola Žnj“ naziv je predstave koju Teatar Happy Things Academy Rijeka priprema kao završnu predstavu ljetnog tečaja glume za djecu i mlade 2017. Na predstavi sudjeluje petnaest glumaca u dobi od 8 – 16 godina koji provode nezaboravno ljeto u Rijeci, neki već četvrtu godinu zaredom.

Kako to izgleda?

Klinci dolaze ponedjeljkom i srijedom na dramske probe. Dolazi ih četvero u jednom autu. Roditelji se povežu, mladi se druže. Ljeto je. Možemo doći ranije i ostati duže.

Neki klinci nakon probe produže u grad na sladoled, a neki ganjaju lubenicu dok se supermarket ne zatvori jer spremaju pidžama party. Sve su to samo neke od nuspojava ljetnog tečaja glume za djecu i mlade Happy Things Academy.

A dok se glumi, ozbiljno se radi!

Ljetni tečaj glume za djecu i mlade održava se cijelo ljeto, od 15.lipnja do kraja rujna. Upisi se održavaju svake godine početkom lipnja. Probe se održavaju dva puta tjedno u trajanju od 90 minuta. Na probama djeca prolaze kroz različite dramske igre koje osnažuju govor, glas, dikciju, pokret, javni nastup, povezivanje s grupom, maštu i izražavanje. Kroz dramske probe djeca zajedno sa voditeljicom i dramskom pedagogicom, dolaze do ideje za scenarij ili odabiru dramski tekst prema kojem stvaraju predstavu za jesen.

Ove godine je to predstava za djecu i odrasle „Škola Žnj“ prema istoimenom tekstu autorice Irene Kolar Vudrag, čija će se premijera održati 30. rujna u Filodrammatici s početkom u 19 sati.

Sve informacije o ljetnom tečaju glume za djecu i mlade, školi glume za djecu i mlade, dramskoj rekreaciji za odrasle i predstavama možete dobiti na Facebook stranici Teatar Happy Things Academy Rijeka, putem maila teatarhta@gmail.com ili na broj 091 592 14 03.

Foto: Linda Poščić Borovac

 
 

Vaši komentari