skip to Main Content
MENU
Tatjana Grivić: Posveta modnim velikanima

Tatjana Grivić: Posveta modnim velikanima

Šarmantan osmijeh i vješti potezi po papiru samo su neke od odlika koje krase ovu 24-godišnju umjetnicu sa zagrebačkom adresom. Tatjanu Grivić već smo imali prilike ugostiti u našoj virtualnoj oazi, a razlog ponovnog susreta i pogledavanja preko objektiva njezina je prva samostalna izložba Posveta modnim velikanima. Uživajte!

T: Prva samostalna izložba…

TG: Dugo sam  čekala i jako sam puno radila na tome. Najveća prepreka bila je to što nije lako dobiti galeriju, gotovo se uvijek treba prijavljivati na nekakve natječaje što se zna razvući na godinu – dvije do same realizacije. U siječnju ove godine bila sam na izložbi svoje prijateljice koja se održavala u Gradskoj knjižnici koja me u jednom trenutku upitala: “A zašto ti ne bi imala svoju izložbu?”, a ja sam se zamislila i odgovorila: “A zašto ne bi?” – i tako je je sve počelo. Isti dan smo otišle ovdje u Gradsku knjižnicu gdje se nalazi galerija Kupola i nabavila sam kontakt od gospođe koja vodi ovaj event. Javila sam joj se, poslala svoje radove i ona se jednostavno oduševila. Pristala je da u tom prostoru održim svoju prvu izložbu te mi je odredila datum u šestom mjesecu što smo iz praktičnih razloga i radi veće posjećenosti, s ljetnog termina prolongirali za ovaj jesenski.

tatjana2

 T: Zašto Posveta modnim velikanima? Dojmovi s otvorenja..?

TG: Svi koji su došli na otvorenje rekli su mi:”Da, to smo i očekivali od tebe!” Modni dizajneri, cipele, torbice…To je ono što ja najbolje radim! Pošto je ovo moja prva izložba i obzirom na to koliko ja volim i cijenim modu bilo je nekako logično da ju posvetim modnim dizajnerima. Studiram modni dizajn i sve se to nekako savršeno poklopilo. Odlučila sam odabrati dvadesetak najbljih modnih dizajnera i njima na bilo koji način posvetiti svoje crteže. Ima tu i portreta pa do njihovih prepoznatljivih modela torbica i cipela.

T: Osobni touch i tehnika crtanja…?

TG: Moj osobni pečat na crtežima već prepoznatih modnih objekata i njihovih kreatora je – moj stil. Iznimno mi je drago kada negdje čujem: “Vidjela sam danas jedan crtež i bila sam sigurna da je to tvoje jer ti tako radiš!” To je taj akvarel i “špricanja” koja koristim, potezi po papiru su opušteni i dopuštam si ispoljiti kreativnost izvan nekakvih postavljenih granica. Često znam reći, da upravo taj stil crtanja savršeno opisuje mene.

T: Najljepši kompliment koji si dobila? Je li bilo kritika…?

TG: Ja zaista ne znam je li bilo kritika, ako je i bilo, vjerovatno su se šaptale sa strane. 🙂 (smijeh) Svi koji su mi prilazili nisu skrivali oduševljenje. Rasprodala sam već pola izložbe i nadam se da je to dovoljan kompliment i dobar znak. Svakako mi je najdraže kada mi kažu: “Danas galerija Kupola, sutra New York, London, Pariz..”

T: Da možeš organizirati svoju izložbu bilo gdje na svijetu, gdje bi to bilo?

TG: Hmm, dobro pitanje! 🙂 Vjerojatno negdje u Parizu. Ne bi bilo važno je li to nekakva mala ulična galerija ili nešto veliko, samo da je Pariz u pitanju. Evo premijerno moram reći da ću svoju iduću izložbu definitivno posvetiti pariškoj arhitekturi i Parižankama.

T: Mogu primijetiti da je i tvoj stil odijevanja vrlo osebujan, čak pomalo i baca na taj pariški stil…

TG: Dobro si to uočila, naime, pregledavanje raznih blogova Parižanki su nešto što činim na dnevnoj bazi. Mislim da sam ja jedna od rijetkih koja je “prikupila” sve moguće pariške blogove i redovito ih ujutro ili navečer pregledavam. To mi je jedan od najdražih rituala. Obožavam njihov stil!

T: Najdraži komad odjeće..?

TG: Mala crna haljina. To je nešto s čim se ne može pogriješiti. Moj idol je Coco Chanel, a znamo da je ona “stvoriteljica” crne haljine. Bezvremenska elegancija.

T: A što se tiče make up-a?

TG: Definitivno – crveni ruž.

tatjana4

tatjana3

T: Bi li se mogla preseliti u jednu takvu metropolu poput Pariza?

TG: Svakako! Da dobijem neku poslovnu ponudu tamo, ne bi razmišljala niti trena! Osjećam da mi je vrijeme da se u potpunosti posvetim karijeri, više nemam ništa što bi me moglo vezati za Zagreb ili sputavati i ako treba otputovala bih odmah sutra. 🙂

Iskrene čestitke dragoj Tatjani, a za sve vas, koji još niste posjetili njezinu izložbu Posveta modnim velikanima, to možete učiniti do 14. studenog u Galeriji Kupola u Zagrebu.

Facebook KOMENTARI

Back To Top