Nakon uspješne kolekcije traper jakni, došlo je vrijeme i za zimske. Mlada umjetnica i diplomirana modna dizajnerica iz Zagreba, Tatjana Grivić, nedavno je pokrenula svoj vlastiti brend s kolekcijom potpuno unikatnih jakni. Svaka je jakna jedinstvena te ručno oslikana bojama koje podnose pranje do 40°.

Kolekcija limitiranih zimskih jakni i dukserica je djelomično rasprodana još i prije nego što je ugledala svjetlo dana; ”Neopisivo mi je drago kada mi se moji ‘stalni kupci’ unaprijed javljaju kako bi rezervirali i ugrabili određeni odjevni predmet.”

”Ovaj puta sam se nakratko odmaknula od trapera i izbacila kolekciju avijatičarskih jakni od umjetne brušene kože koje su must have pieces ove zime. Pošto su jakne puderaste, neutralne boje i vrlo decentne, odlučila sam da će ilustracije biti izrađene samo u crnoj boji kako ne bi sa širokim spektrom boja narušila njihovu nježnost. Boja na tkanini je isto kao i kod traper jakni otporna na pranje tako da je održavanje same jakne vrlo jednostavno.”

Na stiliziranim ilustracijama su se našle dive Marlyn Monroe, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor te meksička slikarica Frida Kahlo. Inspiraciju je ovaj puta pronašla u starom Hollywoodu što i nje tako neobično s obzirom da su njezine jakne nedavno prepoznate u Los Angelesu:

”Neopisivo sam sretna i zadovoljna što je moj rad prepoznat na vanjskom tržištu. Naime moja jakna je stigla u ruke Trevora Dahla, poznatog člana popularne američke grupe Cheat Codes. Nikad neću zaboraviti trenutak kada sam u mobitelu ugledala poruku sa potpisom Trevora gdje kaže da bi bilo sjajno naručiti od mene još stvari, kako je zainteresiran za suradnju te me poziva u LA. Za nekog treba proći vremena kako bi ga primijetili, a ja sam imala tu sreću da je već nakon prve kolekcije moj rad zamijećen izvan granica Lijepe naše. Sada kada sam se bacila u ozbiljnu izradu kolekcije za Trevora i njegovu grupu, te za još nekoliko poznatih američkih pjevača, mislim da mogu reći da sa sigurnošću koračam prema cilju koji sam si zacrtala.”

Fografija: Ivana Dobrovoljec

Model: Ana Baraba

Vaši komentari
SALLY