skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Ženska oaza – Garderoba

Svijet lijepih interijera: Ženska oaza – Garderoba

Sve te  cipele, torbice, odjeća i žene javno se vole. Vječni misterij. Kemija koja se dešava prilikom odabira, većini čitateljica poznata je. Kupovina novog para cipela kao da ima natprirodne moći. Kupovina nove haljine i osjećaj dobrog raspoloženja  preplavljuje. Poboljšanje raspoloženja svima je poznato nakon kupovine dobrih „reba“, dok je lijepi komad bižuterije zlata vrijedan.

U sve ovo  uvjerila me suradnja sa mladom ženom. U svom stanu bila je  spremna  žrtvovati mnogo toga za svoju oazu, „walk-in“ garderobu. Radije manje kupatilo ali da bude veća garderoba, iskreno  željela je ona. Moji  začuđeni  pogledi i uvjeravanje u suprotno. Na kraju sam popustila i zajedno s njom se uživjela.

g2

Nema svatko takvu priliku da ušeta u svoju oazicu. Šest, sedam kvadrata samo njenih, ženinih. Cipele kao skulpture posložene, nakit uredno visi a  svaka  torbica u svojoj pregradici.  Sve snove svoje žena tu odsanjati može.

 Ona će odlično  zamjeniti klasične ormare i dati domu suvremeniju notu. Praktičnost i komfornost glavna su joj odlika, a pravilnim postavljanjem  polica iskoristivost  prostora je maksimalna. Urednost , preglednost i laka dostupnost. Ako ste vlasnik dovoljno prostora kod vas  je garderoba često zasebna prostorija. Ovisno o broju  kvadrata u njoj se svašta  posložiti može. Svim tim policama, pregradama i  zasebnim ladicama  dobra rasvjeta  je potrebna. Osobno volim visilicu u garderobi koja osvjetljava ali i profinjeni , ženstveni dojam stvara. S ugradbenom  i nadgradnom  rasvjetom poigrat ćemo se među policama i pregradama. Staklene police neće gušiti prostor i elegantniji efekt će donijeti.

Garderoba mora imati ogledala. Uvijek je poželjno ogledalo u kojem možete vidjeti cijelu svoju figuru a s ogledalom na stropu posebni šarm ćemo donijeti u  prostoriju. Inspirativna prostorija. Volim je dekorirati. Dobar zidni tapet, kao  i  podni  toplinu će unijeti. Tabure, klupica ili pak foteljica neophodna su oprema vašeg malog luksuza jer morate ipak sjesti dok smislite što danas obući. Cilj je stvoriti sebi  kreativnu prostoriju. Svaka  žena neka iz nje  izađe lijepa, samouvjerena i najvažnije zadovoljna.    

g3

Organizirati je možemo poput slova U, O  ili L.  Ako joj veličina dopušta  poigrati se možemo i garderobnim otocima.

g4

Dubina polica u garderobi optimalna je na 35-40 cm.  Kaputi će se vješati na  160 cm a hlače ako želimo cijelom dužinom na 130 cm. Cipele će imati svoje posebno mjestašce ali ako ste vlasnica visokih čizama pripazite da za njih ostavite visinu od cca 55 cm.  Male ladice za važne predmete kao satove i sitni nakit važno je pomno osmisliti i naravno nezaboraviti ih. 

g5

Često nismo u mogučnosti imati posebnu prostoriju za našu oazu. Tada se dio prostorije pregrađuje, kliznim stijenkama, gipsanim pregradama…. Preferira se  dio prostorije u blizini kupaonice ili spavaće sobe. I u ovoj mini verziji  velike luksuzne garderobe funkcija ostaje ista. Sve  na svom mjestu, pristupačno i pregledno. Oaza je nešto manja  ali  kročiti se  u nju može. Sklad dragih nam stvari bit će podjednako jak.

Slike preuzete sa www.archiproducts.com

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

Facebook KOMENTARI

Back To Top