skip to Main Content
MENU
SVIJET LIJEPIH INTERIJERA: STIL ZVAN INDUSTRIJA

SVIJET LIJEPIH INTERIJERA: STIL ZVAN INDUSTRIJA

Tvornica, riječ koja  vraća u mjesto odricanja, teškog rada, malih plaća i borbe za svoja prava. Prašina, buka, jednolične uniforme i puno užurbanih ljudi. Rad bez kreativnosti i rad samo da se preživi. Izlazeći iz vremeplova pogled leti prema  sadašnjosti i budućnosti. U našoj blizini želimo  promjene na bolje. Čula sam za tvornice čokolade, ljepote, sreće, a u samom centru Splita,u  Dešković kući nikla je tvornica  dizajna i mašte.

ind2

Zvuk strojeva zamjenila je dobra muzika, jednobojne uniforme  vesele su sad košulje konobara. Sive bezdušne zidove ova  tvornica nema. Svodovi od izvorne cigle i priroda kamena jedan su dio ovog lijepog industrijskog  interijera.

Svoju povijest ovdje ostavlja naša  Dešković Palača, riva, brodice,fontana i ponosni Marjan naš koji s leđa čuva ovaj predivan spoj duha prošlosti i nove budućnosti.

Splitski FABRIQUE PUB donio je  Splitu odličan  INDUSTRIJSKI  DIZAJN.

ind 3

Industrijski stil, novost  u interijerima. Odvažan i markantan. Upečatljivost mu je  karakteristika i viđali smo ga u Američkim filmovima. Predivna suprotnost savršenosti, finoći i  eleganciji. Stil  je odličan primjer stvarnog života u kojem savršenstva nema ali  duše  ima. Veže  prošlost, sadašnjost i budućnost. Idealan je za uređenje starijih zgrada i prostora sa visokim plafonima a volim ga vidjeti i u potkrovljima. Što nesavršeniji i neobičniji prostor i priča sa industrijom kao glavnim likom može biti funkcionalana i  zanimljiva jako.

  Volim njegov dojam nedovršenosti. Bez sjajnih zidova, bez mnogo gletanja i usavršavanja često se viđa gruba cigla , jedan od najstarijih građevinskih materijala na svijetu.

ind4

 U  pubu ovom  ciglu nije trebalo kupovati, trebalo ju je samo knaufa osloboditi. U novijoj  gradnji  zidni tapeti će nam pomoći  i dočarati traženi  efekt starine i cigle. 

Još jedna od odlika stila ovog je beton, grubi industrijski materijal, poželjan na zidu i na podu. Epoksi podne obloge, moja su preporuka jer odlično mogu stvoriti betona dojam. Svi materijali neobrađeni i iz prošlosti kad gradimo ovaj  stil   dobro su došli. 

ind5

Neutralnost tonova, bez jakih boja. Zemljani tonovi i pohabana koža. Drvo i metal slavna kombinacija stila ovog.

Konačno možemo odahnuti cjevi i ventilaciju ne moramo skrivati. Izložene cijevi i kanale sada preferiramo. Nema čuđenja, tko voli nek izvoli. Metal svugdje se penje i na visilice često stiže. Na šanku ili vitrinama svugdje je poželjan.

Rasvjeta je  velika i osebujna. Reflektori od metala i isprepletene žice, vidljive električne instalacije. Od malo kabela i nekoliko  običnih žarulja sami stvoriti visilicu možemo. Duh 50-ih godina prošlog stoljeća igra među nama. Starost i funkcionalnost ovde je vrlina. Filmski plakati, slova, stare slike i crna boja. Stari kovčezi i  globus.. i tu  nema greške.

Retro je namještaj, drvene i metalne stolice. Koža ,zakovice i Chesteri. Popularan namještaj od drvenih paleta u ovom stilu pobjedničko mjesto zauzima.      

Savršeno nesavršeni spoj  grubosti, topline i divljine. Ženstvenost mu nije jača strana,  ali zato šarmu nema kraja.  

ind13

Slike preuzete sa www.jolie.hr, www.slobodnadalmacija.hr

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top