skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Skandinavski stil

Svijet lijepih interijera: Skandinavski stil

SKANDINAVSKI STIL JE IN

Poželjan, tražen, prihvaćen i utjecajan. Oduševljava svojom ležernošću. Mnogo prednosti i vrlina on nosi i dijeli s nama. Lijepi stil. Velikim srcem prihvaćen diljem svijeta zbog svojih kvaliteta. Vladar  interijera. Polako i sigurno doputovao je iz svoje daleke Skandinavije i nenametljivo zaveo  mnoge domove, ugostiteljske objekte i urede. Skandinavija je prepuna prirodnih ljepota i bogatih šuma gdje caruju prekrasne zime. Svi doživljaji njene nedirnute prirodne ljepote, velikih  jezera i rijeka, velikih morskih prostranstava preneseni su u interijere koji dišu ovim čistim i neformalnim stilom.

U prostor unosi mnogo svjetla, drva, prirodnih materijala i jednostavnih linija. Ne voli granice, voli otvorene prostore, velike otvore i visoke stropove. Smireni stil gdje prevladavaju pastelne boje. Nema teških zavjesa, ni bogatih dekora.

s2s

Dopuštene su i druge boje, one jače i tu kombinaciju osobno više volim. U jačim tonovima, boje stižu u detaljima.       

s3s

Česta i lijepa kombinacija ovog stila su bijela, drvo i svjetlo siva. Neutralnost, ali i toplina. Stil  koji i manje prostore „većim“ stvara. Jednostavno je neobičan. Njegova dominacija u svijetu dizajna sve je jača.  Rado je prihvaćen, daleko od svoje matične zemlje i to potvrđuje sve njegove kvalitete.   

s4s

Praktičan i funkcionalan, preferira drvene podove. U izvornom skandinavskom domu  viđamo bijelo drvo. U našim domovima rado se šepuri izbljedjeli hrast. Svaka drvena podna obloga vizualno je dobar  temelj za doživljaj i izgradnju ovog stila u jednom domu.

Podne tepihe obilježava jednostavnost i manje veličine. Bijeli, čupavi,  nordijskog uzorka ili kožni.

s5s

s6s

Ljepota zidova u njihovoj je bjelini. Veliki i visoki. Donose čistoću i prozračnost. Ako nisu  bijeli, obojani su u svjetle, zemljane i neupadne tonove. Sve mora „mirisati“ na prirodu. Interijeri s pečatom ovog stila nisu sterilni, dišu zajedno sa svim prirodnim materijalima satkanih u njega. Igra sa teksturama, s vunom, lanom, pamukom i ostalim  grubim materijalima, zajedno s drvom stvara toplinu i štih ovih domova.

 Zidovi vole igru okvira i ogledala na svojim površinama. Više manjih i većih okvira poslaganih pravilno ili nepravilno gradi  originalnost prostora. Slaganjem dragocjenih trenutaka na zid… naš stan postaje naš dom. 

s7sNaglasak je na namještaju. Čiste i ravne linije. Stil koji najviše od svih stilova  voli stolice. Donosi nam mnogo praktičnih i  lijepih modela.

s8s

KARTELL, COMBACK  CHAIR, designer Patricia Urquiola

Stolica kombinacija drva, metala i plastike. Nostalgična stolica, ali s pogledom u budućnost. Napravljena iz jednog kalupa, te zbog toga posebno čvrsta. U bijeloj ili sivoj boji odlično se ljubi s ovim lijepim stilom.

Slike preuzete sa www.archiproducts.com, www.pinterest.com, www.houzz.com

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top