skip to Main Content
MENU
SVIJET LIJEPIH INTERIJERA: SIVE NIJANSE

SVIJET LIJEPIH INTERIJERA: SIVE NIJANSE

siva1

SIVI SVIJET U INTERIJERU

Ne vjerujem u crno bijeli svijet, svijet koji leti negdje izvan granica realnosti i u stvarnosti  ne postoji.  Ne vjerujem u ljepotu života krojenu strogim i grubim  granicama. Ne volim pravila koja  se ne krše. U dizajnu takva pravila ne žive.

Crno bijeli  interijer bez dodatka boje nezamisliv mi je. Hladan je i nestvaran. Između crnog i bijelog mnogo nijansi pliva. Svatko može pronaći sebi odgovarajuću nijansu i zato volim ovu hladnu a opet toplu  sivu boju. Volim tu njenu pripadnost i dopadnost mnogima, što  mnogi mogu u njoj naći sebe i svoju sredinu.

Sredina je realna i divna mjera. Prava mjera nije stvar dojma već percepcije onoga ko je traži.  Dok dizajn maše svojim pravilima, siva neboja se ponosi mnogim tonovima.

Pravi dizajner, umjetnik i kreativac će  pravila kršiti. On pravu mjeru zna i  pleše bez greške. Plesati će on do granice „skoro previše“. Plesati će do granice „skoro premalo“, ali jako tanušnu  nit ipak  preći neće. Između mnogo nijansi sive izaberite svoju  i odlučite se za nju u svom interijeru. Mnogo  je valjanih razloga za njen odabir.

siva2

SIVA U  KUHINJI

 Ako se  odlučite za sivu kuhinju odlučili ste se za dobru atmosferu. Ona će odlično pristajati svakom stilu vašeg obiteljskog ognjišta, od futurističkog do rustikalnog. Često je  korištena kod kuhinja ravnih linija. Naglašava njihovu eleganciju, moć i profinjenost. Kod ravnih linija prepručam i često se koristi sjajni ili  polusjajni materijal.

Antracitna siva  kod rustikalne kuhinje unijet će dozu modernosti i zanimljiva kombinacija može se ispričati. Kod rustike volim mat materijal. Divan spoj futurističke  boje i stila iz prošlosti.

siva3

Siva u interijeru zamjenjuje bijelu. Dobra podloga za daljnje stvaranje priče u interijeru. Ljubi ona  široki spektar boja.  Voli ona pastelne i žarke.  Siva i drvo dragi su mi i divan spoj. Stvoreni jedno za drugo. Što prirodniji tonovi drva, njihov spoj je ljepši.

 

siva4

SIVA U DNEVNOM BORAVKU

Bez straha od hladnoće pustite sivu u vaš dnevni boravak. Djelovat će smireno. Njena neupadljvost ističe ljepotu ostalog.  Blijedo siva boja s drvom opet donosi pun pogodak. Elegancija i sofisticiranost. Naglašava ljepotu prirode oko Vas. Sive sofe su hit u interijerima. Ne bez razloga.  Lijepe, lako se prilagođavaju i održavaju. U tkaninama uvijek djeluju mekše.

siva5

siva6

Siva izaziva jarke boje. Sa žutom je kombinacija meni jako draga i posebna. U njoj vidim spoj sunca i oblaka.

Siva se u interijer unosi s mjerom ali bez negativnog predznaka.

 

siva7

Biti neprimjetan a  glamurozan, dojam je  koji akromatska neboja siva stvara.

siva8

Nudi ova boja mnogo prostora za kreativno izražavanje. Neka dostojanstveno šeta i spavaćom  sobom Vašom. Složite sve njene tonove zajedno sa bijelom i uz drvo na podu  divnu i priču bez greške stvorite.

siva9

Siva za mene nosi dojam samostalnosti. Tamnija siva simbolizira snagu, dok svjetla nježnost nosi.

Jako je omiljena i u poslovnom svijetu.

Odlična mi je  ideja za oplemeniti sobu  „muških“ tinejđerskih oaza. Njima je teško udovoljiti jer  ipak su oni u jednoj borbi između dječaka i muškarca. Za njih predlažem karizmatične zidne tapete u sivim nijansama.

 

siva10

siva11

 

Slike preuzete sa www.archiproducts.com, www.pinterest.com

 

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

 

 

 

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top