skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Plave nijanse

Svijet lijepih interijera: Plave nijanse

Školarci su se u klupe vratili, temperature su se spustile a  ja  slutim ljetni oproštaj. Znam da će već sutra jače zasjati  sunce, poneki još vrući dan izroniti ali ona srž ljeta i bezbrižnost  godišnjih odmora za ovu godinu  spremljena je na nekoj plaži ispod kamenja.  Mališi su  sjeli u  vrtićke klupice a mi odrasli krećemo u nove radne pobjede.

Ljeto je za mene dinamično godišnje doba koje posebnom  energijom pršti i slatkim umorom  umori. Volim ljeto  zbog mora, njegovih bonaca i valova te   plavo modrih tonova. Samo jedan pogled na njega meni je dovoljan za miran osjećaj.

Nakon babljeg  ljeta stiže jesen i svoj smiraj nosi.  Smjenu godišnjih doba priroda kroji ali unutar svoja četiri zida mi zaljubljenici u ljeto i morsko plavetnilo uz malo drage boje uvijek njegov osjećaj pored sebe imati možemo.

Morske zvijezde, mornarske uzorke, konope i sidra ostavimo za apartmane i vikendice.  Dovoljna je plava boja i igra s njenim brojnim tonovima.

PLAVA  je jedna od OSNOVNIH BOJA.

Dinamična, atraktivna, sa mnogo nijansi. Sve ostale boje mogu nastati od nje. Plava i crvena dat će ljubičastu. Plava i žuta stvorit će zelenu.

Boja neba, mora, i vode. Boje prirode koje unosi  smirenost i energiju zajedno. U interijer unosi onu sanjivost mora ali i  strahopoštovanje morske  nepredvidive ćudi i  dubine.

Nekad vrlo moderna , zatim zanemarena …ali mnogo je njenih tonova koji  nikad neće  dosaditi samo ih treba znati lijepo iskombinirati.

plava3

Svatko ima svoju percepciju plave boje. Kad plavoj dodamo crnu dobili smo modru, kad dodamo bijelu dobili smo baby plavu.

Kraljevska plava i petrolej uvijek su otmjene nijanse.

plava-4

Indigo plava uvijek oduševljava. Njoj se lako diviti i sa svojom  dubinom  sve više se u interijere uvlači. Onaj vidljivo nevidljivi ton ljubičaste koji ona u sebi nosi  daje mističnost i zarobljenu maštu oslobađa.

plava-5

 Kupaonice su prostorije u interijeru gdje su se plavi tonovi  često koristili. Bez straha  neka jedna nijansa plava  postane carica vaše kuhinje ili dnevnog boravka. Mit o plavoj kao hladnoj boji davno je razbijen.

Spajanjem različitih tonova plave može se dobiti smiren osjećaj, za spavaće sobe odličan.

plava-6

 Volim sve ove tonove jel mogu  donijeti  toplinu  u obiteljskom domu ali i formalnost u hotelima i službenim prostorijama.

plava-7

Kad plavu spojimo sa pliš materijalom s pravom je možemo nazvati  plemenitom bojom. Kraljevsku plava  nek useli u veće prostore.  Vidim je u atriju ili dnevnom prostoru nekog hotelića.

plava-8

Svi plavi tonovi vole drvo.  Priroda uvijek lijepo ide zajedno.  Plavi tonovi se odlično slažu i s metalom a i razne teksture materijala bogatije će djelovati  u ovoj punoj boji.

Trend crne sofe  polako  nestaje i ova boja se sad nameće umjesto nje. Može  biti bazna i ako se odlučite za plavu sofu mislim da će  biti dobar pogodak.

Slike preuzete sa www.archiproducts.com

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

 

 

 

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top