skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Moć uzglavlja

Svijet lijepih interijera: Moć uzglavlja

Vječni sanjari su ovi kreveti naši. Glava im dodiruje oblake dok s nogama svojim  čvrsto na tlu oni stoje. Ne puštaju  nedosanjane  snove i  za svoje mjesto pod suncem grčevito se  bore.  Dok je Vaš  ležaj ugodan  i čvrst, njegovo  uzglavlje  čuvar  snova vaših postaje.  S manje ili veće visine  ponosno se šepuri.

 Uzglavlje kreveta i krevet važnu igru u interijeru igraju. Svaki  svoju priču priča i na jedinstven način oplemenjuje  oazu našu.

 Krevet  je centar sobe, dok  zid iza njega neumoljivo privlači poglede.

U3

 Vaša soba, vaše opuštanje, vaš mir. Prostorija u stanu koja je najviše Vaša i zato Vam mora biti izvrsno prilagođena. U njoj se najčešće samo prespava ali  ipak to nije razlog da ne bude mirna, skladna,  i funkcionalna.

U3

Kreativno uzglavlje  može biti dovoljno za  novi dojam spavaće  sobe stvoriti. Pobjegnimo od standarda i malih bezličnih uzglavlja.  Zašto ne bi sebi važnost dali i u moćnom uzglavlju uživali. Tržište nam nudi razne. Kraljeve  naših soba uz  dobrog majstora možemo stvoriti i mi sami. Unijeti  sebe, svoju maštu, osjećaje i doživljaje. Sve to jedno uzglavlje neka sa sobom donosi.

Pričam o uzglavljima koja šetaju  cijelim zidom ili velikim dijelom zida.

U4

Pričam o mekanim, baršunastog izgleda. Svatko  može biti  satkano od raznih materijala, tekstura i njihovih kombinacija. Pliš, lan, pamuk, koža, eko-koža..

Pored klasičnih i pravilnih, sa prošivenom dugmadi  „chester“ tipa  uvijek se i razni drugi  oblici  uz slobodu mašte  mogu stvoriti.

U5

Dužina uzglavlja uvijek  minimalno pratiti dužinu kreveta. Ako Vam je zid slobodan i  veći  proširite ga. Slobodno sa svake strane nek prošeta  po 50-60 cm.  Šire svakako djeluje bogatije a i zaštitnički dojam stvara. Ako opet niste ograničeni centrimetrima neka uzglavlje bude  priča samostalna. Uzglavlje koje se vješa na zid i do poda se proteže…dok će okvir  kreveta stolar vješto pričvrstiti za njega. Volim kad je uzglavlje  šire od kreveta i kad se ispred njega uz krevet maštovito izvedu  dva noćna ormarića. Klasične ormariće maštovito mogu  zamjeniti i  jednostavne   police. Ne mora ono biti pravilno i jednostavno neka bude i asimetrično.

U6

Visina uzglavlja nije ograničena. Ona zavisi  od osjećaja i dojma koji želimo stvoriti i  postići. Više uzglavlje nosi veću  dominantnost  i ekstravagantnost  te  ostatak sobe zahtjeva mir veći.  U hotelima i većim prostorijama moć visokih uzglavlja lijepo dolazi do izražaja.

U7

110 cm je visina uzglavlja koja se često koristi. Uz pomoć stolara odvažite se i poklonite sebi lijepog čuvara . Kao osnovna konstrukcija koristi se iveral koji se na zid naslanja. S iveralom se mnogo  željenih i maštovitih oblika može stvoriti. Tapecirani dio  uzglavlja  dodatno se može  okvirom napravljenim od iverala uokviriti.  Iverica se oblaže  spužvom debljine 5-8 cm. Spužva od 8 cm meni je osobno draža,  bogatiji dojam stvara, ali to sve ovisi u kakvom interijeru uzglavlje vlada. U slučaju kad se iverica i spužva  tapeciraju, tkanina nije skidiva.  Dobar odabir je tada eko koža.

Tkanina se može duplati, savijati , štepati i rubovi našivati.

Svom uzglavlju možemo sašiti navlaku na skidanje. Tada volim  lanena ili pamučna uzglavlja. Oprati tkaninu i  ponovo je vratiti ima svojih prednosti.

Spoj naizgled nespojivih materijala uvijek je odličan. Provjereno je dobar spoj kože i lana. Originalan. Madrac morate imati, okvir kreveta morate imati. Uzglavlje ne morate,ali ga sebi iskreirajte i u njemu uživajte.

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

template

Facebook KOMENTARI

Back To Top