skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera; Kamena ljepotica

Svijet lijepih interijera; Kamena ljepotica

Priča se o ljepotici ovoj iz 15 stoljeća. Zasluženo joj  pripada  pohvala svaka kroz  lijepu riječ  ispričana. Ljepotu njenu želim podijeliti s Vama. Divna je. Nisu kvadrati njeni i lokacija ono što impresionira. Ljepom je čini  ljepota njene duše koja odmara  u njoj. Mirnoću mi neku nosi. Starina obnovljena, dotjerana, funkcionalna. Autentičnost sačuvana. Osjećam taj sklad koji dominira i  njen smiraj.  Bez upadne raskoši  duša joj nije  izgubljena, već uljepšana.

Potpuno obnovljena  i za sadašnjost  opremljena. Patina prošlosti duboko je utkana i  dojam starog stoljeća vjerno nosi. Mnogo toga je  novo sagrađeno ali uz puno  ljubavi sve je autentično napravljeno. Kroz svaki kamen, gomilu i gredu izvire trud i vrijeme koje je uloženo u njeno preuređenje.Tlocrtno prostor se otvara, ruše se zidovi.  Od stare gustirne nikla je velika soba.

Priroda u njoj. Priroda  oko nje. Ona  odmara i  bijeg  od stvarnosti je s njom lagan.

2SL

Volim ovu  neupadnu moć  materijala koji  vladaju kućom ovom.  Kamen i drvo. Uvijek se nadopunjuju i još ljepši su kad su jedan blizu drugog.  Tu su i  moderni  stolci  koji će  nas  podsjetiti na stvarno stoljeće u kojem živimo. I oni su od prirodnih materijala, kože i  ratana.

3SL

 Zemljani tonovi, kamen sa patinom , drvo  i malo nijanse zelene proteže se njom. Ugodna matirana  zelena boja  povezuje  mediteransko raslinje koje ovu lijepu kuću okružuje. Ružmarin, čempres, maslina. Ljepšeg  okruženja za mene nema.

4SL

Najdraži dio ove priče mi  je njen prirodni kamen.  Njegovu ljepotu teško što  zamijeniti  može. Trajnost  i kvalitetu također. Vrijedan poštivanja, najstariji i vječni materijal. „Rupe“ u kamenom  zidu i sačuvane udubine  interesantnu igru stvaraju. Nose sa sobom  povijest i moć. 

Interijer voli kamen. Kakav dojam ćemo stvoriti ovisi o tome koliko smo spremni s njim se poigrati. On je kralj i lako  prostorom može zavladati. Nebrušeni i prirodni prisnu atmosferu će stvoriti. Što je manje obrađen više će dominirati i prostor će manje detalja tražiti. Ostalo neka bude  neutralno, lijepo i neupadno.

Kamen u vašem interijeru može biti zidna i podna obloga. U svaki stil ga možete  uklopiti. Bez problema svoje mjesto on pronalazi  u rustikalnom, industrijskom i  minimalističkom stilu.

Na tržištu možemo pronaći veliki  izbor umjetnog kamena. Napravljen od cementa i kvarcnog pijeska stiže u raznim bojama. Privlačan zbog cijene i raznih oblika često se stavlja u moderne interijere. Uz maštu, ideju lijepo se i on može uklopiti ali prednost bih uvijek dala prirodi.   

Foto: www.slobodnadalmacija.hr

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

Facebook KOMENTARI

Back To Top