skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Inspirativne otvorene police

Svijet lijepih interijera: Inspirativne otvorene police

Srce  je ljeta. Vrijeme odmora od teških tema pa tako i strogih interijera. Kuhinja je srce doma. Nasljednica ognjišta. Može biti većih ili manjih dimenzija ali njena uloga je uvijek ista i vrlo bitna. Mjesto zajedništva. Spremanje hrane često opušta. Nakon radnog dana, kad kročimo u kuhinju  misli se lakše domu vraćaju. Tu se stvara  ono što veže obitelj i prijatelje. Obiteljski ručak ili prijateljska večera dragocjeni su trenutci koje treba njegovati.

Često kod  uređenja  interijera, čak i kad se stilovi miješaju odabiremo kuhinju  ravnih linija, modernu i praktičnu. Slažem se sa tim odabirom jer kuhinja je velika investicija i u pravilu se u stanu  često ne mjenja. Za svakodnevni život mora biti funkcionalna i praktična.

 Volim manje neformalne prostore i u njima bih cijelo ljeto provela. Za mene je ljeto ležernost i opuštenost, sunce i borovina, japanke i haljina. Volim kad se ta nesputanost  u ljetne interijere unese.

kuh3

Obožavam vikendice i manje kućice.  Što manje često može biti slađe. Posebno  dražesni mogu biti ti mali interijeri u ljetno ruho obučeni.

Posebnu inspiraciju nose slatke, razigrane  kuhinje i njene  otvorene police.

kuh 4kuh 5

Dojam ležernosti odlično donose. Inače se često  viđaju u rustikalnom stilu.  Manjim kuhinjama  za godišnje odmore i vikend stvorenima odlično pristaje eksplozija boja, bojanog drva, retro frižideri i zavjesice umjesto donjih vrata.

Ekonomski isplativija varijanta, bez gušenja manjih prostora. Za ovu namjenu meni jako draga ideja.

 Svi začini na brzinu se mogu dohvatiti.  Izložite sve svoje teglice i tako svoju osobnost unesite. Neće djelovati neuredno , djelovat će posebno. Police metalne i drvene, sa nosačima ili bez nosača, poslagane simetrično ili asimetrično. Vaše teglice, biljke u teglicama, tanjuri, čaše sve će  biti poslagano na njima.

kuh6

Kako složimo takav dojam sami  stvorimo. Ako ipak želimo uredniji dojam dobiti  mislim da će posložene police i čaše tako djelovati.  Police su uvijek  moderne a stil slaganja i ono na njima otkriti će baš Vas.

kuh7

Ljeto je i zato nemojte vašu kuhinju“ kopčati do grla“. Neka i ona uživa nesputana a vaš smisao za estetiku i kreativnost sa otvorenim policama i poslaganim lončićima i teglicama neka  dođe do izražaja. Zanimljivo ih složite , dotjerajte ali pored ležernosti koju ovakve kuhinje nose morate biti spremni prašinu redovito brisati.

Slike preuzete sa www.pinterest.com, www.estiloydeco.com

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top