skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Ikea & Stockholm

Svijet lijepih interijera: Ikea & Stockholm

Čudo zvana IKEA stigla je među nas i raduje nas svojom blizinom već nekoliko godina. Svoj neprolazni šarm  daruje svim ljubiteljima lijepih interijera. Senzacija koja ne prestaje. Euforija koja ne jenjava. Volimo njenu priču.  Raširenih ruku smo je dočekali i  prihvatili njen bezvremenski, funkcionalan i racionalan namještaj. Skandinavija se susreće s Mediteranom i  smješta u  naše domove. Lijepo je uživati u skladu i draži njenih detalja. Skandinavci su posebni ljudi i svoju  osebujnost  unijeli su u nju. Ikea je ponosna  vladarica svijeta interijera.  

ikea2

Osnovana 1943 godine, a njen osnivač je  Ingvar Kamprad. Rođena je u Švedskoj. Raširena je u više od 30 zemalja diljem svijeta. Ikein namještaj do kupca često stiže u dijelovima. Kupac ga može sam sastaviti. Prva inovacija takve vrste. Stol u Vaš dom ne mora ući cijelom svojom veličinom. Praktičnost i funkcionalnost ne umanjuju ljepotu dizajna. Smatra se da je upravo to donijelo planetarnu popularnost i bogatstvo osnivaču Ikee.   

ikea3

U njenom ambijentu možete lijepo provesti cijeli dan. Odvojite vremena…trebat će Vam i uživajte. Lutajte  kroz izložbene salone i uživajte u osjećaju tematskog parka.  Odmarajte se na njenim krevetima, sjednite na njene sofice. Maštajte svoje  prostorije. Mnogi dijelovi  se mogu  spajati i povezivati, naročito unutar „obitelji“  proizvoda  i tako Vi postanete  dizajner vašeg namještaja.

U Ikeii naša ideja lako prelazi u djela a mašta oživljava.  

Romantika, shabby, klasika…mnogo stilova se u njoj pronaći može ali dah matične Skandinavije kod nje se jako se osjeća i meni je najdraža u tom stilskom izričaju. Autentična i svoja.

ikea4

Stochkolm, glavni grad Švedske ili predivna linija Ikee. Drugačija i  bogatija. Vraća nas u razdoblje šesdesetih i sedamdesetih godina. Pored mnogo drva unosi i boje. Lijepo se šepure žuta i zelena. Žuta unosi sunce, zelena prirodu. Drvo vječno i neprolazno, uvijek toplo i poželjno.  

ikea5

STOCKHOLM  dvosjedi dolaze  u prirodnoj koži. Volim ih u „boji konjaka“. Profinjena i karizmatična boja. Kolekcija nije najnovija, ali ljepota nije prošla, ostala je.

Kolekcija drugačija  od drugih. Hladnoća Skandinavije se ne osjeća. Stvorena za naša podneblja. Uzbudljiviija i  temperamentija baš kao i mi sami.

ikea6

Odlika su joj i visoki naslonjači gdje oblik slijedi funkciju.  Ugodni i kvalitetni, stvoreni za čitanje.

ikea7

Stil i linija koji slavi prirodu. Sofice sa diskretnim motivima iz prirode.

ikea8

Funkcionalni i ukrasni  stolići u obliku lista. Ponovo  priroda nenametljivo šeta   interijerom. Skandinavci je jako vole. Volimo je i mi. 

ikea9

Crno bijela priroda smjestila se na zidu. Prostor je oplemenjen. Drvo, crno i bijelo uvijek je elegantno.

ikea10

Namještaj nije na samom podu. Čar i draž je u njegovim nogicama i ravnim linijama. Furnir od oraha i jedinstven nenametljiv namještaj. 

ikea11

ikea12

ikea13

Razigrani tapeti. Svaki nosi svoju osobnost. Ručni rad i prirodni materijali. Možemo ih naći satkanih i od vune. Geometrija , kocke i  pruge dodatno će  šarmirati  i razigrati  prostor. 

ikea14

ikea15

I  STOCHKOLM ogledalo nosi prirodu,originalnost,praktičnost i ukras. Drveni okvir na mjestima je dublji i služi kao mala polica.  

ikea 16

Divna je ovo  kolekcija. Zove nas da živimo sa stilom i prirodom zajedno.

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

Facebook KOMENTARI

Back To Top