skip to Main Content
MENU
Svijet lijepih interijera: Dominacija bijele boje

Svijet lijepih interijera: Dominacija bijele boje

Koje su to riječi s kojima se bijela boja može opisati, kakvo je to umijeće s kojom se ona može dočarati. Opis bi trebao biti takav da  možete odmah  osjetiti njenu svježinu, eleganciju, mirnoću i naravno ljepotu koja ona u interijer unosi. Zar to nije boja anđela, vjenčanja i  krštenja. Savršena, čista, jasna i iskrena boja . Veže nas za svečanosti i drage trenutke. Svadbe  su zabavne… zašto ne bi bila i ona. Predivna bijela boja.    

Boja je posljedica prodiranja svjetlosne zrake u naše oko.  Naše oko reagira na  vanjski podražaj. Zraka se lomi pri ulasku u oko kao u prizmi i raspršuje se u spektar. Zraka je bijele boje, nije objedinjena i zato je zovemo nebojom. Nešarena boja. U  njenoj  neutralnosti je njena ljepota. Možemo je nazvati i  bojom ljeta koja je često  korištena u interijerima.  

bi3

U usporedbi sa crnom  bijela je pozitivna boja, boja novog početka. U vaš dom može sunce i njegova toplina ulaziti sa svih strana ali neoprezna bijela igra u interijeru može lako stvoriti neželjenu  hladnoću,  sterilnost i ukočenost. Ne volim dom ni prostor koji je obojan samo ovom  bojom i ravnim, strogim linijama. U takvoj kombinaciji ja osjećam nedostatak  topline i razigranosti  i onog nečeg  posebnog  što po meni svatki dom treba imati.

bi4

 Pravilnim korištenje ove boje u interijeru, pravilnom raspodjelom njenih vrlina i mana  stvoriti se može  ležernost, raskoš i  toplina. Igra  s bijelom nije teška. Volim meke linije u ovoj boji.  Neka Vaš prostor bude  veliko bijelo slikarsko platno na kojem možete izraziti svoju kreativnost. Ona je potiče. Njena neutralnost i hladnoća inspiriraju i kad ona dominira vi slobodno otpustite  kočnice svoje.

Nekoć je bijela boja prevladavala u kupaonicama i kuhinjama. Donosi veliki osjećaj čistoće i često se koristila upravo tamo gdje je higijena bila i najpotrebnija.

bi5

Bijela danas šeta našim cijelim stanom. Još uvijek je jako poželjna na stropovima.  

Osobno smatram da je bijela boja odlična za dobru osnovu interijera. Mnogo je razloga da upravo njoj  kažemo „da“ .

 Sav namještaj u u Vašem stanu je bijel. Odlično. Vi idete na sigurno, nećete pogriješiti. Bijela je uvijek u modi. Nadograditi ju je vrlo lako.

Drvo u bijeloj boji lako se održava.

Bijela kutna garnitura zaista je predivna, elegantna i prozračna. Održavati njenu čistoću ipak je nešto teže. Ne želite li se odreći bijele tkanine, odlučite se za onu garnituru koja ima navlaku na  skidanje. Bijela koža je uvijek moderna i lijepa  ali morate biti spremni na tragove od traperica.

bi6

 Kad je naš namještaj  bijeli, toplo drvo na podu i ostali detalji  trebaju biti pogođeni i naš bijeli dom bit će oplemenjen.  

bi7

Vizualno će povećati i olakšati osvjetljenje  svakog  prostora.

bi8

Zidovi u bijelo ne opterećuju previše cijenom. Boja se osvježi  lako. Ne nadmeću se s ostalim bojama. Sve što želimo istaknuti ako  postavimo  na bijeli zid  rezultat će biti uspješan.

Odlično se kombinira sa svim bojama. Bijela i drva posebno su  lijepi par. Neutralnost i toplina.

bi9

Plava i bijela mornarska su kombinacija vječna i uvijek atraktivna .     

Bijela paše u sve stilove uređenja od modernog, rustikalnog, klasičnog ali kraljica je skandinavskog.

bi10

Kod bijele je lako i poželjno spajati  razne dezene, uzorke, teksture. Odlično se s njom  spaja ono  nespojivo.

Bijela boja je boja sa najviše nijansi, toplih ili hladnih. Snježno bijela,boja leda, boja kuhanog mlijeka ili panna, boja slonovače…sve su to tonovi ove divne, neutralne ali moćne boje.

bi11

Slike preuzete sa : www.archiproducts.com, www.pinterest.com, www.wallpapersimages.com,

MARIJA SABLIĆ

marija

Živim dan za dan bez maske na licu, hrabra da konačno budem svoja. Ne  volim površne ljude i odnose. Kao što volim iskrena i duga prijateljstva tako volim i dugovječne interijere. Ne volim isključivost i trudim se u svemu i svakome vidjeti nešto dobro . Kad mogu birati… obitelj, sunce i more uvijek  su mi najdraža opcija.

Kontakt: [email protected]

I LOVE HOME INTERIORS

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top