Na samom početku svibnja, ljubitelji teatra dolaze na svoje uz jubilarno 25. izdanje Međunarodnog festivala malih scena. Kao i svake godine, Međunarodni festival malih scena znači susret s vrhunskim kazališnim glumcima, renomiranim redateljima te niz hvaljenih predstava koje na estetski uzbudljiv način propitkuju kompleksni puls vremena, univerzalna pitanja društva i bolne traume pojedinca.
Za vrijeme trajanja Festivala u Galeriji Kortil bit će postavljena izložba kazališnih plakata Borisa Bućana. Slijedi natjecanje mladih barmena, prvi riječki Picnic – festival piva i roštilja i drugi Hrvatski festival burleske i kabarea. Prošle godine dobili smo prvi Hrvatski festival burleske i kabarea, a ove se godine vraća još veći i jači. Festival se održava u terminu od 24. do 27. svibnja većim dijelom na brodu Marina, uz završnicu u Zagrebu.
Da burleska nije samo show, nego je i način života, vidjet ćemo i ove godine uz natjecanje za krunu best of Boylesque, natjecanje za najbolju neo (modernu) burlesku, najbolju klasičnu burlesku te natjecanje i show „World of Diversity“. Uz show program, najavljeno je i čak 14 radionica na brodu Marina i u Klubu Mladih, a Marina će ugostiti i tattoo majstora, nudit će mogućnost photo-sessiona i stiliziranja frizura za posjetelje te štandove s vintage i burlesk ponudom. Student Day Festival tradicionalno na proljeće okupira Rijeku, a krajem mjeseca na samo Korzo uplovljavaju tradicijske barke uz mnoštvo programa u sklopu festivala mora i pomorske tradicije Fiumare.  Fiumare, festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem, od 30. svibnja do 6. lipnja ponovno nas vraća “100 godina u prošlost”, u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa. Povezujući pomorsku i trgovačku tradiciju prošlosti s današnjom svakodnevnicom, Fiumare će i ove godine biti svojevrsni vremeplov na autentičnim lokacijama Mrtvog kanala i Verdijeve ulice.
Pred-program koji će se održavati od 24. do 27. svibnja, uključivat će predavanje „Pomorski običaji i suvremena prezentacija tradicijskih barki brodova„ u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja i otvorenje izložbe fotografija na Botelu Marina te 6. jezersku regatu tradicijskih barki na jedra u Lokvama.

Uvijek ažurna događanja u Rijeci i prstenu možete svakodnevno pronaći na  ŠTA DAnas? mrežnim stranicama. Želimo vam ugodan svibanj u Rijeci! Više informacija potražite i na VISIT RIJEKA.

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE