Mickey Mouse, poznati Disneyjev animirani lik osvojio je naša srca još daleke 1928. godine, kada se prvi puta pojavio na malim ekranima. Rijetko tko je tada mogao i naslutiti da će skoro 90 godina kasnije biti prava ikona popularne kulture, obožavana ne samo u filmskoj industriji već i u onoj modnoj. Iako je riječ o liku namijenjenom prije svega najmlađima, činjenica jest da ga obožavaju baš sve generacije. 

Kao nepresušan vir inspiracije, ovaj simpatični lik, pojavio se u modnim kolekcijama brendova visoke mode poput Marc Jacobsa, ali i poznatim highstreet brendovima. Teško je reći što je bilo presudno i kako se Mickey Mouse zadržao na modnoj sceni, te usudili bismo se reći, postao poznatiji no ikada, ali sigurni smo da su njegov neodoljivi šarm i dječja zaigranost uvelike pridonjeli! Svi se ponekad želimo osjećati kao dijete i otploviti u svijet mašte, a koji je bolji način za to od odjeće inspirirane Disneyjevim likovima?

Mickey Mousea obožavaju i brojne poznate svjetske blogerice, koje svojim odvažnim odjevnim kombinacijama ujedno i postavljaju trendove. Prisutan je na majicama i hlačama te jaknama i modnim dodacima, ovaj naizgled dječji lik nikada nije izgledao modernije i privlačnije!

Ukoliko i sami želite modni dodatak inspiriranim Mickey Mouseom, a uz to obožavate domaći dizajn, svakako preporučujemo simpatične kape POA’S PASSION , koje će vam zasigurno unijeti dozu pozitivnosti i šarma u hladne zimske dane.

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: Facebook stranica Poa’s passion, www.collagevintage.com, www.fashionandcookies.com, www. hypnotizingfashion.blogspot.si, fashionmagazine.com/fashion/mickey-mouse-fashion/