Vrijeme ljetni festivala polako se bliži, zato smo vam pripremili pravi mali “vodič” kako se pripremiti za festivale te općenito provode na otvorenom u toplim danima. Glazbeni festivali veliki su hit u inozemstvu, posebice Americi, no u posljednji nekoliko godina i u Hrvatskoj je sve više festivala te vrste. Okupite prijateljice i napravite mali “road trip” ovog ljeta, opustite se i zabavite u dobrom društvu uz omiljeni bend i duuuge, tople, ljetne večeri.

Kada je u pitanju “festivalski” izgled, prepoznatljivo obilježje su opuštene, pomalo razbarušene frizure, često ispletene u pletenice i nemarne punđice, te ukrašene dodacima poput obruča od cvijeća ili mnoštva šljokica. 

Kada su festivali  u pitanju nemojte se suzdržavati i štediti na ukrasima. Pravilo “manje je više” definitivno zaboravite, kao i na pravila uopće! Ovo je prilika da iskoristite onu maskaru u boji, skrivenu na dnu ladice, vjenčić od cvijeća koji se sramežljivo negdje skriva ili cvjetni uzorak koji još niste isprobale. Kombinirajte naizgled nespojivo i najbitnije od svega: dobro se zabavite osmišljavajući svoju kombinaciju.

Poseban savjet: Dan prije izradite svoj unikatni obruč za kosu od pravog cvijeća. Pozovite prijateljice i zajedno probudite svoju kreativnu stranu – definitivno ćete proći zapaženo, a osjećat ćete se vrlo posebno.


Nikako ne zaboravite i šešir, koji osim što služi kao modni dodatak vas ujedno i čuva od sunca te malu torbicu koja vas neće sputavati, a i dalje će čuvati sve neophodne sitnice sigurnima. 

Kao simpatičan modni dodatak istaknule su se naušnice u obliku popularnog ananasa. Festivali su odlično vrijeme da izađete iz svoje zone komfora, kada je u pitanju odjeća i modni dodaci. Izaberite nešto što inače ne biste i “testirajte” same sebe. Možda otkrijete ljubav prema nekoj novoj boji, uzorku ili modnom dodatku…


Ljeti je posebno važno piti dovoljnu količinu vode, te spriječiti dehidraciju izazvanu suncem, plesanjem, boravku na otvorenom. Uz trendi bočicu poput ove, nikada nećete zaboraviti na unos vode. Svakako je ponesite sa sobom i vodite računa o svojem tijelu na cool način!


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest, H&M, EQUA