ZTC

Nagrađeni komunikacijski dizajn diplomirane dizajnerice Veronike Uravić Čolak iz Reedesign Studia dobitnik je nagrade Red Dot za visoku kvalitetu dizajna prehrambenog proizvoda Superheraw u vlasništvu tvrtke Miobio d.o.o. direktorice Tijane Božović Galjanić.

Tijana i Veronika

 

U postupku koji je trajao nekoliko dana, 24 stručnjaka procijenilo je radove iz područja komunikacijskog dizajna te kreativna rješenja agencija, dizajnera i poduzeća iz 50 zemalja. Veronika Uravic Colak iz Reedesign Studia ima razloga za slavlje: stručni žiri dodijelio je nagradu Red Dot njenom radu na projektu Superheraw Tijane Božović Galjanić i time odao priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

Superheraw je veganska energetska pločica napravljena od suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i drugih prirodnih sastojaka kontroliranog ekološkog podrijetla. Ukusan i zdrav međuobrok za posao, trening, školu ili desert u kojem možemo uživati bez grižnje savjesti. Prirodna energija za posao, školu, sport i putovanja.

Superheraw energetske pločice osiguravaju uravnotežen izvor energije i nutrijenata. Bazu pločica čine datulje i orašćići uz dodatak grožđica, jabuka, vanilije, kakao praha, lucume, cikorije, cimeta, sjemenki bundeve, konoplje i suncokreta. Samo prirodna energija cjelovitih namirnica za životne pustolovine.

Superheraw je pločica namjenjena svima koji žele uživati u zdravom nutritivno bogatom međuobroku ne odričući se pritom odličnog okusa. Ne sadrži aditive, hidrogenizirane masti, gluten, laktozu i GMO te je prikladna za vegansku, bezglutensku i paleo ishranu. Dostupan je u četiri okusa: Apple pie, Fruits&Nuts, Coconut&Hemp seeds i Superfood Tiramisu. Lansiranje novih okusa planirano je za kraj godine.

Red Dot Communication Design Award svojevrsni je Oskar za dizajn i jedna od najprestižnijih međunarodnih priznanja i najvećih natječaja za dizajn u svijetu i kao takva djeluje vec 25 godina u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Izvršni direktor nagrade Red Dot, prof. Dr. Peter Zec pretvorio je 1990-tih  nagradu u brend te otada je ta prestižna nagrada cijenjena međunarodna oznaka za izuzetnu kvalitetu dizajna. Ove jubilarne 25. godine nagrađeni radovi su u postupku od nekoliko dana prošli selekciju među 8000 prijavljenih radova iz 50 zemalja među kojima je tim od 24 stručnjaka procijenio Superheraw kao iznimno dizajnersko ostvarenje iz područja komunikacijskog dizajna i dodijelio projektu nagradu odavši time priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

U nastojanju da na profesionalan način uvaži svu raznovrsnost područja dizajna, nagrada Red Dot dijeli se na  tri discipline iz područja dizajna: Red Dot Award Product Design, Red Dot Award: Communication Design i Red Dot Award: Design Concept.

Veronika Uravić Čolak / Reedesign Studio

Veronika Uravić Čolak, osnivačica Reedesign Studia, višestruko je nagrađivana diplomirana dizajnerica i članica profesionalne kategorije Hrvatskog dizajnerskog društva i ULUPUH-a, djeluje samostalno od 2000. godine u području grafičkog oblikovanja i opremanja podjednako projekata komercijalnog (osmišljavanje vizualnih identiteta, branding, oglašavanje, dizajn opreme proizvoda – ambalaža, materijali promocije, web design) i kulturnog karaktera (izložbeni dizajn, osmišljavanje identiteta i promocije muzeja, razvoj suvenira, osmišljavanje identiteta galerija i festivala…). Svoje znanje je stekla kroz rad u zagrebačkim reklamnim agencijama i studijima za grafičko oblikovanje i kreativnu komunikaciju, te kroz suradnju sa različitim timovima na raznim projektima grafičkog oblikovanja, brandinga i oglašavanja. Na području grada Rijeke Studio je kroz 15 godina poslovanja aktivno uključen u oblikovanje izložbenog dizajna i kulturnih događanja, dok se kroz zadnjih nekoliko godina profilirao najviše u oblikovanju ambalaže proizvoda što je dovelo do najvećeg uspjeha u tom području – dodjelu nagrade Red Dot Communication Design 2017 upravo za takav projekt. Osim te prestižne svjetske nagrade, dokaz da je rad na dizajnu ambalaže uspjeh riječke dizajnerice su i dvije ovogodišnje nominacije za najbolju ambalažu u regiji na natjecanju REGPAK/CROPAK 2017 za dizajn projekata Superheraw i Mr. Joos sokova, oboje riječkih proizvođača. Također, radovi Reedesign Studia ove godine su treći put za redom objavljeni u najvećim svjetskim stručnim publikacijama identiteta LogoLounge kao rezultat selekcije deseteročlanog međunarodnog žirija između 40000 logotipa iz cijelog svijeta.

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE