skip to Main Content
MENU
Suradnja Riječanki nagrađena! Reedesign Studio osvojio Red Dot nagradu za projekt Superheraw!

Suradnja Riječanki nagrađena! Reedesign Studio osvojio Red Dot nagradu za projekt Superheraw!

Nagrađeni komunikacijski dizajn diplomirane dizajnerice Veronike Uravić Čolak iz Reedesign Studia dobitnik je nagrade Red Dot za visoku kvalitetu dizajna prehrambenog proizvoda Superheraw u vlasništvu tvrtke Miobio d.o.o. direktorice Tijane Božović Galjanić.

Tijana i Veronika

 

U postupku koji je trajao nekoliko dana, 24 stručnjaka procijenilo je radove iz područja komunikacijskog dizajna te kreativna rješenja agencija, dizajnera i poduzeća iz 50 zemalja. Veronika Uravic Colak iz Reedesign Studia ima razloga za slavlje: stručni žiri dodijelio je nagradu Red Dot njenom radu na projektu Superheraw Tijane Božović Galjanić i time odao priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

Superheraw je veganska energetska pločica napravljena od suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i drugih prirodnih sastojaka kontroliranog ekološkog podrijetla. Ukusan i zdrav međuobrok za posao, trening, školu ili desert u kojem možemo uživati bez grižnje savjesti. Prirodna energija za posao, školu, sport i putovanja.

Superheraw energetske pločice osiguravaju uravnotežen izvor energije i nutrijenata. Bazu pločica čine datulje i orašćići uz dodatak grožđica, jabuka, vanilije, kakao praha, lucume, cikorije, cimeta, sjemenki bundeve, konoplje i suncokreta. Samo prirodna energija cjelovitih namirnica za životne pustolovine.

Superheraw je pločica namjenjena svima koji žele uživati u zdravom nutritivno bogatom međuobroku ne odričući se pritom odličnog okusa. Ne sadrži aditive, hidrogenizirane masti, gluten, laktozu i GMO te je prikladna za vegansku, bezglutensku i paleo ishranu. Dostupan je u četiri okusa: Apple pie, Fruits&Nuts, Coconut&Hemp seeds i Superfood Tiramisu. Lansiranje novih okusa planirano je za kraj godine.

Red Dot Communication Design Award svojevrsni je Oskar za dizajn i jedna od najprestižnijih međunarodnih priznanja i najvećih natječaja za dizajn u svijetu i kao takva djeluje vec 25 godina u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Izvršni direktor nagrade Red Dot, prof. Dr. Peter Zec pretvorio je 1990-tih  nagradu u brend te otada je ta prestižna nagrada cijenjena međunarodna oznaka za izuzetnu kvalitetu dizajna. Ove jubilarne 25. godine nagrađeni radovi su u postupku od nekoliko dana prošli selekciju među 8000 prijavljenih radova iz 50 zemalja među kojima je tim od 24 stručnjaka procijenio Superheraw kao iznimno dizajnersko ostvarenje iz područja komunikacijskog dizajna i dodijelio projektu nagradu odavši time priznanje visokoj kvaliteti dizajna i kreativnom ostvarenju.

U nastojanju da na profesionalan način uvaži svu raznovrsnost područja dizajna, nagrada Red Dot dijeli se na  tri discipline iz područja dizajna: Red Dot Award Product Design, Red Dot Award: Communication Design i Red Dot Award: Design Concept.

Veronika Uravić Čolak / Reedesign Studio

Veronika Uravić Čolak, osnivačica Reedesign Studia, višestruko je nagrađivana diplomirana dizajnerica i članica profesionalne kategorije Hrvatskog dizajnerskog društva i ULUPUH-a, djeluje samostalno od 2000. godine u području grafičkog oblikovanja i opremanja podjednako projekata komercijalnog (osmišljavanje vizualnih identiteta, branding, oglašavanje, dizajn opreme proizvoda – ambalaža, materijali promocije, web design) i kulturnog karaktera (izložbeni dizajn, osmišljavanje identiteta i promocije muzeja, razvoj suvenira, osmišljavanje identiteta galerija i festivala…). Svoje znanje je stekla kroz rad u zagrebačkim reklamnim agencijama i studijima za grafičko oblikovanje i kreativnu komunikaciju, te kroz suradnju sa različitim timovima na raznim projektima grafičkog oblikovanja, brandinga i oglašavanja. Na području grada Rijeke Studio je kroz 15 godina poslovanja aktivno uključen u oblikovanje izložbenog dizajna i kulturnih događanja, dok se kroz zadnjih nekoliko godina profilirao najviše u oblikovanju ambalaže proizvoda što je dovelo do najvećeg uspjeha u tom području – dodjelu nagrade Red Dot Communication Design 2017 upravo za takav projekt. Osim te prestižne svjetske nagrade, dokaz da je rad na dizajnu ambalaže uspjeh riječke dizajnerice su i dvije ovogodišnje nominacije za najbolju ambalažu u regiji na natjecanju REGPAK/CROPAK 2017 za dizajn projekata Superheraw i Mr. Joos sokova, oboje riječkih proizvođača. Također, radovi Reedesign Studia ove godine su treći put za redom objavljeni u najvećim svjetskim stručnim publikacijama identiteta LogoLounge kao rezultat selekcije deseteročlanog međunarodnog žirija između 40000 logotipa iz cijelog svijeta.

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top