Povodom Tjedna dobre dječje knjige, Gradska knjižnica Rijeka, ruku pod ruku s antikvarijatom Mali neboder i građanima već godinama organizira izložbu nečeg posebnog, nečeg nezamjenjivog, nečeg nadasve čitateljski i bibliofilski zanimljivog. Ove godine, ručica više sile pala je na spomenare iz davnine, pomno čuvane bilježnice ispunjene lijepim riječima i još ljepšim crtežima, koje će se okupiti na jednom mjestu i tijekom jednog tjedna – posljednjega u mjesecu travnju – izložiti u centru grada, u Laboratoriju Koji Tajne Čuva (prostor uz Dječji odjel Stribor), i tako svijetu otkriti još jedan djelić povijesti riječkih knjigoljubaca.

Tjedan dobre dječje knjige, najveća je manifestacija u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, posvećena dječjoj književnosti, dječjim autorima i dječjoj publici – ali i svima koji djetinjstvo nisu zaboravili poput starog telefonskog broja (kako bi rekao Erich Kästner).

Spomenari se mogu donijeti u Dječji odjel Stribor, Trg 128. brigade HV-a 6, od 1. ožujka do 02. travnja 2018., te će odmah po završetku izložbe biti vraćeni vlasnicima. Iza Gradske knjižnice Rijeka su već prethodne izložbe koje su građane motivirale na sudjelovanje i okupile u malom staklenom Kreativnom laboratoriju GKR:

Izložba slikovnica kolekcionarke Tamare Teković
Maja putuje kroz vrijeme, izložba slikovnica o Maji
Divota prašine, izložba najstarijih slikovnica u gradu
Divota posvete, izložba najljepših posveta
Hlapićeva baština, izložba izdanja Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića i prvog objavljenog izdanja pronađenog u obiteljskoj knjižnici u Lovranu
Knjiga moga djetinjstva, izložba najdražih knjiga djetinjstva