Pencil suknja zaista bi se morala naći u vašem ormaru. Taj klasični odjevni predmet mogao bi vam dobro doći u mnogim prigodama. Iako je prva asocijacija poslovno odijevanje, osim što ćete je odjenuti na posao, možete je nositi u raznim prilikama.

Pencil suknja prati liniju tijela i duga je do polovice koljena ili par centimetara niže. Pojavila se na modnoj sceni 1940. godine, zahvaljujući velikom Christianu Dioru koji ju je predstavio u svojoj zimskoj kolekciji. U kratkom su je roku zavoljele velike holivudske zvijezde kao i žene diljem svijeta, objeručke prihvativši taj novi odjevni predmet koji naglašava ženske obline i laska figuri.

Može se reći kako je crna pencil suknja jednaka crnim elegantnim hlačama. Daje vam slobodu da je kombinirate s mnoštvom odjevnih predmeta, bilo da ciljate na strogo poslovan look,  večernji izlazak ili ležerno druženje. Od prigode zavisi kako ćete je stilizirati, po potrebi je smekšati laganim džemperom i nakitom od poludragog kamenja ili je zaoštriti blejzerom strogih linija, špicastim salonkama i pismo torbicom. Naravno, pencil suknja najbolje izgleda nosite li je na nešto više pete, no ako niste ljubiteljica istih, možete je nositi i na ravne cipele, mokasinke, bajkerske čizme ili čizme do koljena.

Želite li se odmaknuti od klasične crne, možete odabrati pencil suknju u boji, kožnu suknju, suknju s uzorkom ili suknju od guste čipke (s podstavom). Izaberete li, primjerice, plavu suknju odlično će pristajati uz nude bluzu ili džemper, kaput boje devine dlake i jarku narančastu torbicu. Bordo suknja pristaje uz zlatne tonove i pokoji zeleni detalj, kožna uz bijelu košulju i kaput sa zanimljivim printom..svakako ne zaboravite detalje i pokušajte se odmaknuti od klasičnog kombiniranja dviju boja, već ubacite i treću boju bilo da se radi o remenu, marami ili komadu nakita koji odskače.

Da biste se u pencil suknji što lakše kretali, obratite pažnju na prorez, najbolje bi bilo da on bude na stražnjoj strani suknje kao i patentni zatvarač. Na taj se način najbolje ističe figura. Prorez može biti i po strani, ali tada pripazite da ne seže previsoko. Svakako izbjegnite kupovinu suknje bez proreza i zatvarača kako vam se ne bi dizala dok hodate i kako se tkanina ne bi naborala u predjelu trbuha. Ako se ipak odlučite na suknju bez proreza i zatvarača, prije kupovine prošećite trgovinom jer sve lijepo pristaje dok nepomično stojimo, ali u odjeći se ipak moramo kretati i hodati pa je korisno provjeriti hoćemo li u novoj pencil suknji hodati kao pingvini na visokim petama.

Uz pencil suknju dobro će vam doći i podsuknja. Ako kojim slučajem ne posjedujete podsuknju, pribavite si jednu, cijene su povoljne i u svakom krojačkom salonu sašit će je za  vrlo malo novaca. Izbjeći ćete lijepljenje tkanine za kožu ili najlonke i statički elektricitet.

Iako se čini kako žene u današnje vrijeme češće posežu za hlačama i suknje biraju u rjeđim prilikama, jednom kada se usvoji navika nošenja suknji otvaramo si mnogo novog prostora za kombiniranje i igranje odjećom. Ako spadate u skupinu žena koje rijetko nose suknje, pencil suknja je dobar početak; klasična, ističe figuru i jednostavno se uklapa u različite stilove odijevanja. Ako imate naviku nositi suknje, nadam se da vas je ovaj tekst potaknuo da odaberete neke nove uzorke ili boje, ili da svoje odjevne kombinacije s pencil suknjama upotpunite nekim drugačijim modnim detaljima ili nakitom.

TANJA LUČIĆ – mama, poduzetnica,  vlasnica butika LA VETRINA, četvrtkom donosi kolumnu o modi i stilu u kojoj će se naći brojni savjeti, zanimljive priče o odjevnim predmetima i i nepretenciozne ideje o odijevanju. Kolumna koja donosi stil i modu za svakodnevne kombinacije  svake žene!

Photo: www.pinterest.com, www.elle.com, www.whowhatwear.com, www.celebritystyle.com, www.fashionedbylove.co.uk,www.fabfashionfix.com,www.instyle.com, www.ashleyberryfur.blogspot.com, www.coolspotters.com, www.stylebistro.com, www.popsugar.com

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE