skip to Main Content
MENU
Style diary: kako dnevni outfit učiniti večernjim

Style diary: kako dnevni outfit učiniti večernjim

Prosinac je mjesec koji obiluje raznim događanjima, domjencima, večerama i eventima. Ponekad nam je raspored toliko zgusnut i na takve zabave moramo ići direktno s posla ili nakon drugih dnevnih obaveza, stoga vam u današnjoj temi pišem o nekoliko prijedloga kako dnevni outfit učiniti večernjim, u „letu“ s posla na party, kada imate svega petnaestak minuta vremena za spremanje.

Elegantnu i efektnu promjenu možete učiniti promijenite li samo cipele i upotpunite kombinaciju statement ogrlicom. Ako na posao idete u kostimiću ili odijelu i dnevnim, ravnim cipelama, za večernji izlazak na posao ponesite cipele na visoku petu i upečatljivu ogrlicu. Trebat će vam desetak minuta da iz ravnih cipela uskočite u one s visokom potpeticom i  stavite ogrlicu oko vrata. Naglasite usne nekim tamnijim ružem i spremni ste. Možda bi u ovom slučaju bilo praktičnije da, umjesto košulje, nosite finiju bluzicu ili laganu viskoznu majicu, otvora koji odgovara ogrlici. Za cjelokupan dojam, u veliku dnevnu torbu ubacite malu, večernju clutch torbicu i nju nosite navečer. Ako nosite jednobojan kostimić ili odijelo, cipele mogu biti u istoj boji, ali neka ogrlica bude u nekoj drugoj. Ili obrnuto – ako odaberete upečatljive cipele, neka ogrlica ipak bude umjerenije boje i oblika.

Ako često nosite suknje ili haljine, a na poslu ste više u nekoj dnevnoj varijanti, ravnim cipelama ili ravnim čizmama, ovo je ideja za vas. Za večernji izlazak, na zvonoliku suknju, bila plisirana ili ne, ili onu pencil kroja obucite visoke čizme ili cipele na visoku petu i uzmite sa sobom jaknu koju ćete presvući. Možete odabrati fini, dugi kaput ili kraću bundicu. Kada znate da ćete s posla morati direktno na nekakav party, osmislite cijelu kombinaciju dan prije. Pripremite što ćete ponijeti sa sobom i po tome odredite ostatak garderobe. Također, u ovom slučaju, možete odabrati tanju, finu dolčevitu, možda čak i sa srebrnim ili zlatnim nitima. Ako vam je ostatak dnevnog outfita umjeren, ona neće izgledati pretjerano svečano za posao, ali navečer će doći do punog izražaja, uz dobre visoke čizme i kaput ili bundicu. Jednobojnu haljinu podignite remenom ili maramom, a na noge obucite elegantne salonke.

Vrlo praktičan prijedlog promjene su hlače i svilena marama. Jednostavno, ujutro na posao ponesite vješalicu na kojoj su vam uredno složene hlače i šal, prebacite preko vješalice navlaku za odjeću i spremite u ured, dok ne dođe vrijeme za brzinsko presvlačenje. Ovakav outfit je vrlo lako promjeniti. Za posao obucite lijepu bijelu košulju ili bluzicu (još bolje ako se manje gužva) te koje god hlače ili suknju želite ili inače nosite na posao, crne cipele kakve preferirate (mogu biti ravne ili na petu) i jednostavan crni kaputić. Kada se budete presvlačili za večer, dovoljno vam je presvući se u hlače koje ste ponijeli sa sobom na posao. One mogu biti jarke, ali elegantne boje, također sa zlatnim odsjajem za ovo blagdansko vrijeme, kao primjerice smaragdno zelene, kraljevsko plave, oker ili crvene, a marama neka bude u istim tonovima hlača, ali s uzorkom, da ipak cijeli dojam bude malo življi. Ako odaberete hlače s uzorkom, učinite obrnuto s maramom – neka ona bude u tonovima hlača, ali jednobojna. Također i ovdje, kao u prethodna dva primjera, upotpunite look malom promjenom u make up- u, naglasite usne ili oči.

Ako se za posao i dnevnu varijantu odjevate većinom monokromatski, promjena samo jedne boje olakšat će vam promjenu izgleda iz dnevnog u večernji. Svi najradije posežu za all black outfitom, ali možete se ovdje odlučiti i za nijanse sive ili smeđe. Na vama je hoćete li odabrati klasične hlače na crtu, uske hlače viskog struka, široke hlače uske u struku ili suknje A kroja, pencil kroja, duge, kratke..Imate puno jednobojnih varijanti i za gornji dio – bluza, vesta, sako, košulja, top. Imajte na umu odabir materijala, dobar izbor su fina viskoza, baršun itd. U ovom slučaju, na posao sa sobom ponesite: cipele, remen, ogrlicu ili naušnice i večernju torbicu. Osim standardnih boja za blagdansko vrijeme kao što su zlatna, srebrna i crvena, možete odabrati i detalje u metalik ljubičastoj, zelenoj, tamnoj ružičastoj boji ili nekog decentnog uzorka koji će podići kombinaciju. Ako želite izbjeći silne modne dodatke, umjesto njih odlučite se za večernji, strukirani sako od brokata, a od nakita stavite samo zlatne naušnice.

Sasvim je jasno kako ćete za ove male promjene ipak morati planirati unaprijed i organizirati se na način da ponesete sa sobom odjeću i detalje koje ćete koristiti. Naravno da je puno lakše kada se ima vremena spremiti za kakav event, no kada ste u žurbi, bolje je iskoristiti tih desetak minuta i, s malim promjenama, dnevni outfit pretvoriti u večernji. Ne zaboravite na make up, malo jača, večernja šminka zaokružit će cjelokupan dojam.

style

TANJA LUČIĆ – mama, poduzetnica,  vlasnica butika LA VETRINA, četvrtkom donosi kolumnu o modi i stilu u kojoj će se naći brojni savjeti, zanimljive priče o odjevnim predmetima i i nepretenciozne ideje o odijevanju. Kolumna koja donosi stil i modu za svakodnevne kombinacije  svake žene!

Izvori fotografija:  www.pinterest.com, www.fashiontasty.com, www.poshmark.com, www.lystit.com, www.polyvore.com, www.upscalehype.com, www.luxurydivas.com, www.memorandum.com, www.sassymamakh.com

Facebook KOMENTARI

Back To Top